2019-11-15

Säkert underbart vackert på sommaren


Igår så besöktes Torrelles de foix  som ligger strax innan Barcelona. Vi skulle ut på landsbygden och gps:n tog oss genom en massa små byar innan vi var framme. Men ett tag måste jag erkänna var jag lite smånervös 😥. Tankarna gick i huvudet om jag verkligen hade slagit in rätt adress. Men när gps:n säger destinationen ligger på höger sida (sista huset på vägen) och man ser en människa som bär kartonger inne på den tomten, då föll en sten från bröstet 🤗.

Vi hade åkt från ett grått och mulet Torrevieja med +15. Och nu när vi klev ut var det fortfarande lika mulet och regn i luften och en temperatur som låg på +7 🥶. Men när man jobbar rör man på sig och då blir man varm.

Vi vägen in till Torrelles de foix passerade vi fält på fält med vinrankor. Det fanns inte en tillstymmelse till någon citrusodling så långt ögat kunde se. Men vi åkte genom Vilfranca del
penedès kommun. Så det förklarde saken, ett stort vindistrikt. 

Hemresan gick som på räls och trafiken flöt på bra. Visst fanns det en och annan lastbil som tog sig ut i omkörningsfilen där de inte ska vara och låg och blockerade trafiken. Men det var vid ett sådant tillfälle vi fick en Jaguar F-Type framför oss. Varje gång han fick fritt och komma förbi lastbilen som blockerat gjorde han en kickdown först, sedan gick han ner i laglig hastighet igen. Vi hade honom framför oss i minst 40 mil innan han försvann med gasen i botten.

Intempo en av Europas högsta byggnader finns i Benidorm.

 Alltid finns det något vackert att titta på under bilturen.

 Målet på en vägskylt, då är man på rätt väg.

 Små byar med väldigt lite civilisation.

 Sedan började husen ta slut.

 Inga bra bilder med mobilen, men vinrakor så långt ögat kunde se.

 Jo, det kändes som +3.

Vår följeslagare ett par mil.

7 kommentarer:

 1. Oj, vad ni får resa långa sträckor emellanåt. Tur att det alltid finns något intressant att se. Och nya platser att upptäcka. Och tack och lov att det finns gps. En väldigt användbar uppfinning. =)
  Ha en bra fredag nu. Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Ni har verkligen ett bautastort arbetsområde!
  Åh vad jag hatar såna där blockerande långtradare... Hatar är kanske lite väl starkt, men jag ogillar dom verkligen otroligt mycket.

  Ha en fin dag - ser ut att finnas möjligheter till det :-)

  SvaraRadera
 3. Lite småkallt norrut :)
  Ha en finfin dag
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag skulle inte klara mig utan GPS... ;)
  Visst är det irriterande när långtradare ska ut och köra om långtradare... så segt ju!
  Kram och ha nu en fin fredagkväll!
  /Maria

  SvaraRadera
 5. Som fd. yrkeschaufför så får man bara gilla läget med alla trailers (inte långtradare ;) ) Om man i en trailern som orkar köra 1-3 km mer i timmen än den som ligger i högerfil, så måste man köra om, bromsar man i detta läge när vägen lutar kanske 6% i motlut...jag då tappar man fart och måste börja om i växellådan kanske så långt ned som lågväxel..och på en sträcka på 80-100 mil med backigt land som Spanien så förstår man att tidsförlusten för chauffören blir lång...dessutom får handlare och andra säljdistributörer sina varor mycket senare, och det drabbar ju dig som ligger bakom och kör ifatt din tidsförlust så fort trailern kommit om den han kör om..Tänk på dä...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska tänka på det nästa gång 😉👍

   Radera
 6. Lite svalare hos er också noterar jag men bättre än hos oss. Vi har ingen GPS utan jag tycker att vi hittar ändå men det beror ju på var man kör...

  Kram och ha en bra lördag!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.