2019-11-20

Nu tar vi det lugnt


Som nog nästan alla vet så är Spanien ett land där det vimlar av cyklister. Spanien har många duktiga tävlingscyklister och det är många klubbar och övriga motionärer som åker hit för att träna. Så detta inlägg är riktat mot dem som allt som oftast åker i stora klungor på vägarna. 

Vägen till jobbet är en sådan väg som många grupper av träningscyklister tar för att sedan fortsätta uppåt mot San Miguel. Klart de får cykla men måste de ta upp hela vägbanan när de kommer. Ibland är klungorna så stora så man kan tro att man har ett 24 meters ekipage (gubbens uttryck för stor lastbil) framför sig. Och då är det inte lätt att hitta en bra omkörnings sträcka när vägen är smal och krokig.

Något som är tillåtet i Spanien är att de får ligga i bredd. Men bara så länge de håller sig så långt till höger som möjligt 🤨🤔😕. Och det har man ju sett hur de tolkar denna regel.

Dessutom har cyklister i grupp företräde i rondeller och korsningar när den första i klungan redan kommit ut i en rondell eller korsning 😖😟.

Vi bilister måste tänka på om vi ska köra om en cyklist eller en grupp av cyklister att hålla minst 1,5 m till cyklisten/cyklisterna. 

Ja, det är mycket som man måste tänka på med andra ord när man möter en cyklist/cyklister i Spanien.


En helt vanlig dag på jobbet.

6 kommentarer:

 1. Oj då, det var en massa regler att hålla reda på. Är Spanien en så stor cykelnation? Det hade jag ingen aning om.
  Men det låter ju som det. Förstår att det kan vara oerhört irriterande att ligga bakom en så stor klunga cyklister.
  Tur det inte händer varje dag. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Så cyklas det även i Sverige. Min kollega som tävlingscyklar har förklarat att de cyklar så snabbt och hinner inte bromsa för andra på en vanlig cykelbana, Varför de måste cykla i bredd förstår jag dock inte...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är ett otyg med dom där cyklisterna! Skitjobbigt när dom kommer i såna där stora klungor... Redan EN cyklist kan vara nog så svår att komma förbi ibland.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Ja de tar verkligen plats. Tycker de skulle vara rädda för sitt eget liv när de kör så där i bredd!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ja, det där med cyklisterna... ibland ser man sådana klungor här i mina trakter också, någon klubb som är ute och tränar. (Tack och lov bara några få månader om året) Jag har alltid undrat om de inte själva känner sig osäkra? Jag skulle då vara rädd att bli påkörd!
  Förstår att det kan kännas irriterande att ligga bakom dessa när man har tider att passa.
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 6. Jösses, jag hade blivit skogstokig. Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.