Igår hade jag och gubben bestämt att vi skulle grilla lite räkor och bara sitta på takterrassen och njuta efter jobbet.
Jag skalade räkorna när vi kom hem och sedan ner med dem i marinad. För jag kände att jag inte orkade att sitta och pilla och skala dem när vi skulle äta. Då ville jag bara kunna lasta in dem i munnen direkt.
När vi duschat gick vi upp på takterrassen och satt där och tog oss en fredagsdrink och bara njöt av tystnaden och lågorna från grillen.
När räkorna var klara som gick supersnabbt satte vi oss till bords och bara njöt igen av maten och stillheten (inte många grannar här nu) runt omkring oss.
Det blev en helt perfekt avslutning på fredagen och juli månad.
Jag föredrar också att skala räkorna innan maten tillagas. Betydligt bekvämare att äta på det viset och slippa söla ned sig hela tiden. Enklare att ta det innan och sen tvätta av sig allt klet :-)
SvaraRaderaHa en fin start på augusti!
Visst är det enkelt om man förbereder räkorna innan.
SvaraRaderaSlippa allt kladd när man väl ska äta den :)
Kram
Vad skönt det låter! Jag hade gärna njutit av en drink på terassen! :o)
SvaraRaderaVi flyttade ner till källaren med vårt fredagsbesök för dagen hade varit helvetesvarm. 38°C i Paris regionen är ingen jag rekommenderar. Idag är det mulet och relativt svalt, så skönt! Jag halkade in här via Annelis blogg Från Glam till Damm. Jag gillar mycket den hemtrevliga stämningen och att få följa med på resorna i Spanien är ju toppen! Hoppas ni får en fin helg!
En bra fredag och gissar jag, mysigt på er fina takterrass. Kram C
SvaraRaderaVilken god och härlig kväll!
SvaraRaderaKram
Vilken bra avslutning på fredagen!
SvaraRaderaKram
Ser ju hur gott och härligt ut som helst. Riktig sommarmat!
SvaraRaderaAllt gott
/Anette
Ha nu ett riktigt trevligt firande idag - stort GRATTIS på namnsdagen! :-)
SvaraRadera