När vi var i Sverige så plockade gubben björnbär hos dottern och frös in och tog med sig hem. Vi trodde faktiskt att björnbären skulle ha tinat upp på vägen hem, för det var en lång resa hem. Men icke sa nicke, gubben hade slagit in de frysta bären så himla bra i påsar och en massa tidningspapper så de hade inte tinat något alls. De var faktiskt på resande fot utan frys i ca. 18 timmar. Nu åkte de i en incheckad väska som ligger lite svalare än våra handbagage gjorde, men ändå.
När vi kom hem plockade vi av en massa fikonkaktusar och gjorde marmelad på detta. Smaken är lite åt hållet som nypon ungefär tycker både jag och gubben. Ska bli gott att testa på ett kex med något god ost på till ett glas rött.
De hade så mycket björnbär. Som satt på taggfria buskar som bara det är ett stort plus när man plockar.
2 burkar med supergod sylt blev det.
Så inihoppsan taggigt är detta att plocka av, men verkligen värt besväret.
Bra jobbat :)
SvaraRaderaHoppas på smakprov av (i första hand) kaktusmarmeladen ��
Kram
Duktigt paketerat där! :-) Så pysslig du är med att göra egna grejer, själv köper jag i affären...
SvaraRaderaHa det gott i dubbel bemärkelse!
Eget smakar bäst (för det mesta iaf 😉). Kram
SvaraRaderaSå gott med egenplockat. Ätes nog med andakt!
SvaraRaderaKramar från Eva-Mari
Så gott med egenplockat och sedan hemgjord marmelad! Det får ni njuta av framöver :D
SvaraRaderaKram
Jag är inte så pysslig som du. Så jag köper färdig sylt och marmelad.
SvaraRaderaMen visst smakar hemgjort bäst.
Kram Carina
Åh, fikonmarmelad, ost, kex och ett glas rött... mmm... så underbart gott! Vilken lyx att ha egengjord marmelad och sylt! Jag är inte så pysslig med att safta och sylta. Men jag sydde mig i alla fall en klänning igår OCH bakade en äppelpaj av egen äppelskörd ;)
SvaraRaderaKram/Maria
Mums så gott. Fikonkaktusmarmelad har jag aldrig smakat. Men det ser gott ut. Kraaam Pia
SvaraRaderaMums så gott kram
SvaraRaderaOj så bra att det inte tinat under en så lång resa:) Ser jättegott ut ,//Christina
SvaraRadera