2020-09-09

Sylt och marmelad


När vi var i Sverige så plockade gubben björnbär hos dottern och frös in och tog med sig hem. Vi trodde faktiskt att björnbären skulle ha tinat  upp på vägen hem, för det var en lång resa hem. Men icke sa nicke, gubben hade slagit in de frysta bären så himla bra i påsar och en massa tidningspapper så de hade inte tinat något alls. De var faktiskt på resande fot utan frys i ca. 18 timmar. Nu åkte de i en incheckad väska som ligger lite svalare än våra handbagage gjorde, men ändå.

När vi kom hem plockade vi av en massa fikonkaktusar och gjorde marmelad på detta. Smaken är lite åt hållet som nypon ungefär tycker både jag och gubben. Ska bli gott att testa på ett kex med något god ost på till ett glas rött.

De hade så mycket björnbär. Som satt på taggfria buskar som bara det är ett stort plus när man plockar.


2 burkar med supergod sylt blev det.


Så inihoppsan taggigt är detta att plocka av, men verkligen värt besväret.



2 burkar marmelad blev det med.

10 kommentarer:

  1. Bra jobbat :)
    Hoppas på smakprov av (i första hand) kaktusmarmeladen ��
    Kram

    SvaraRadera
  2. Duktigt paketerat där! :-) Så pysslig du är med att göra egna grejer, själv köper jag i affären...

    Ha det gott i dubbel bemärkelse!

    SvaraRadera
  3. Eget smakar bäst (för det mesta iaf 😉). Kram

    SvaraRadera
  4. Så gott med egenplockat. Ätes nog med andakt!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  5. Så gott med egenplockat och sedan hemgjord marmelad! Det får ni njuta av framöver :D

    Kram

    SvaraRadera
  6. Jag är inte så pysslig som du. Så jag köper färdig sylt och marmelad.
    Men visst smakar hemgjort bäst.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  7. Åh, fikonmarmelad, ost, kex och ett glas rött... mmm... så underbart gott! Vilken lyx att ha egengjord marmelad och sylt! Jag är inte så pysslig med att safta och sylta. Men jag sydde mig i alla fall en klänning igår OCH bakade en äppelpaj av egen äppelskörd ;)
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  8. Mums så gott. Fikonkaktusmarmelad har jag aldrig smakat. Men det ser gott ut. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  9. Oj så bra att det inte tinat under en så lång resa:) Ser jättegott ut ,//Christina

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.