2020-09-11

Inte lätt att hänga med


När ni är ute och åker eller reser med bilen och aldrig tidigare varit på stället som ni ska till, hur gör ni då? Kör ni med vanlig bilkarta eller åker ni på skyltarna ut efter vägen. Eller slår ni in adressen i googlemaps eller om det finns gps i bilen. Jag knappar alltid in adressen i googlemaps och oftast kommer man dit man ska. Men ibland händer det att man inte får in adressen alls hur man än försöker. Vad gör man då??

Klart man försöker få tag i någon som kan skicka en kartnål (länk) till ens telefon dit man ska. Men ibland kan inte alla det (tog sin lilla tid innan jag lärde mig det 🤔) eller så kanske man har en för gammal mobil för att kunna gör det.

Det är då man får en muntlig beskrivning på vägen. Jag måste villigt erkänna att jag är urdålig på sådana vägbeskrivningar.

Efter fjärde högersvängen, 3:de stoppljuset och andra rondellen har min hjärna helt kopplat ifrån 😵. Kan höra mig själv säga: jaaa....mmmm...jaha...ja.ja..okej...mmm, och sedan ha nollkoll den sista sträckan till slutmålet när det är färdigförklarat.

Hänger ni med när någon förklarar vägen för er dit ni ska och inte hittar????

Men det är tur att det inte händer så jätteofta att man får muntliga vägbeskrivningar. Oftast hittar Googlemaps åt en.





8 kommentarer:

  1. Google maps är den bästa hjälpen på vägen. Muntliga vägbeskrivningar är alldeles för röriga och svåra att komma ihåg. Då är det bättre att ha en skriven beskrivning att följa.
    Ha en bra fredag.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Vi har offlinekartor nedladdade på surfplattan och Tomtom-gpsen med som reserv i ryggan (jag har börjat acceptera det nu ;-) ). Sen har vi papperskartor med också - hängslen och livrem, typ.

    Anders är en fena på att lägga in målen i gps-erna. Han brukar alltid street-viewa innan så han ser hotellet eller vad nu målet må vara. Kollar runt hur det ser ut med parkeringsmöjligheter i närheten också. Känns tryggt.

    Men han är allt lite opålitlig också... ;-) En gång när det var en parkering i garage med bilhiss så sa han inget förrän vi var framme. Haha! Han ville väl ha en lugnare biltur, kan tro.

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
  3. Sen är det ju vägskyltar som gäller också när det blir "extra krångligt" i nån rondell eller så :-)

    SvaraRadera
  4. Jag tror att du är en toppen kartläsare oavsett. Det kan bli lite fel hur man än gör. Trevlig fredag! Marknaden imorgon?

    SvaraRadera
  5. Själv är jag bra på att läsa kartor och skyltningen på vägarna. Husse använder alltid googlemaps och fram brukar vi komma oavsett metod!

    Trevlig fredag!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Jag följer skyltar! På ett väldigt gammaldags sätt :) Men så har vi ju inte så många vägar här på ön...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  7. Gps i mobilen, men är jag riktigt stressad går jag pä känn vilket brukar fungera. Kram.

    SvaraRadera
  8. GPS i bilen eller googel maps i mobilen kör jag med , Skicka en kartnål det lät avancerat , men säkert bra. //Christina

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.