2021-08-20

Vad är detta 🤔

 

Igår var det en sådan där uträttar dag. Så vi tog tag i dagen efter frukost och uträttade det vi skulle. Den näst sista grejen blev det lite åkande mellan olika Chinobutiker. Men till slut hittade vi det vi letade efter i Los Altos. Vad vi letade efter som var slut i varenda Chinobutik var en nos/örontrimmer till gubben. Hans gamla börjar sjunga på sista versen.

Hemma igen blev det restmiddag och en liten virkpaus för mig innan vi skulle iväg igen. För gubben hade en läkartid 17.00 borta på vårdcentralen. Där fick vi sitta och vänta bra länge innan gubbens namn blev uppropat av läkaren. Närmare bestämt en hel timme senare kom vi in till läkaren. Men besöket gick snabbt och gubben fick uppdaterat sina recept och svar på sina frågor som han hade ställt.

När vi kom hem blev det kvällsfika på altanen och en mystisk upptäckt i en av våra rullgardiner där ute.

Jag fick se när vi satt och spelade att en insekt kom in flygandes och flög direkt till en av rullgardinerna och kröp in där. Vi började att rulla ner gardinen för att få ut insekten. 

När vi hade rullat ut en bit på gardinen flög insekten iväg och i gardinen såg det ut som det låg en penna eller rullat papper.

Gubben fick loss den från gardinen och då såg vi att det var blad och löv från bougainvillean som var ihop kletade med varandra. Gubben delade på den och inuti den var det som en gegga av något slag.

När vi rullat upp gardinen igen och satte oss för att spela igen, kom insekten tillbaka. Nu var rullgardinen lite hårdare rullad så det fanns inget hål att krypa in i.

Insekten flög iväg men kom en sista gång och stod där och fladdrade med sina vingar och undrade förmodligen var hålet tagit vägen.

Men då kom flugsmällan fram och insekten åkte i backen. För vi vill inte ha ett insektshotell i vår rullgardin. Vi har ett i trädgården och det räcker.


Den här låg inne i rullgardinen.


Det här äckliga geggan var inuti den.


Som nu förmodligen denna har åstadkommit när vi har haft skjutdörrarna öppna så den kunnat flyga in.



Efter vi rullat ihop gardinen hårdare så insekten inte kom in.

10 kommentarer:

  1. Wow vad en liten insekt kan åstadkomma. Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen och ett konstverk var det med.
      Kram och trevlig helg

      Radera
  2. Det var verkligen tur att ni upptäckte insekten för har de väl flyttat in så brukar de trivas väldigt bra. Alla djur vill man inte ha i närheten helt enkelt.

    Kram och god fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Även om vi är djurvänner båda två, så ville vi inte ha denna insekt.
      Fin fredag du med.
      Kram

      Radera
  3. Men oj, ja insekter är finurliga med att bygga bo. Men tur ni upptäckte den. En sån inneboende vill man inte ha. Kram

    SvaraRadera
  4. Kanske inte den mest optimala boplats den valde.
    Eller ja, åtminstone när ni får bestämma ��
    Kram

    SvaraRadera
  5. Såg himla läckert ut det hoprullade röret! Men det inuti… blä vad äckligt! Vad kan det vara? Ser ut som ett bi. Kan det vara honung? Eller är det en blomfluga? Konstigt!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  6. Nä hur för alla insektshotell. Himla bra men helst i trädgården och inte i rullgardinen!
    KRAM från Titti

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.