2019-07-19

En skön dag


Vi tog oss en promenad bredvid havet först på morgonen. Det är många man möter på denna promenadsträcka på morgonen. Unga som gamla, de med värsta löpsteget, de med vanlig gångtakt. Några med stavar eller med sin käpp. Hundar i koppel och hundar utan koppel, ja det är som ett lämmeltåg där nere vid havet.

När vi kom hem blev det frukost och lite småsysslor (tvätt o trädgårdsarbete) innan vi hoppade in i duschen och gjorde oss i ordning. 

Vi gick iväg ner till Playa Flamencastranden för att se om vi kunde hitta våra vänner där nere. Vi fick ett telefonsamtal dagen innan att de kommit ner nu till sin bostad. Men vi kunde inte hitta dem där nere bland alla parasoll och solstolar hur vi än letade. Så vi skickade ett sms för säkerhets skull. Och vi hade letat bra för de var hemma och inte på stranden.

Så vi knatade hem en sväng till dem och satt där ett bra tag på balkongen innan vi tog och gick hem till vårt igen. Jag fick en påse med pocketböcker med mig hem också. 

Hemma fixade jag ihop en snabbpizza. Jag gjorde en pizzabotten på majsmjöl som blev helt okej tyckte vi båda. Lägger receptet sist här i blogginlägget. Det som blev på pizzan var rester från kylskåpet.

Vi satte oss på terrassen och åt och såg solen sakta försvinna i väster innan vi gick ner och in och såg några avsnitt på serien Riviera innan vi hoppade i säng.


En sträcka på 7,5 km.

Vid Punta Primastranden var det många som redan badade.

Hittade inga vänner här nere bland parasoller och solstolar.

Vännerna var hemma och när vi kom dit blev vi bjudna på Cava.

Fick med mig hem en påse med böcker.

Korv, skinka, parmesan, tomatsås och mozzarellaost på.

Dekorerade med hjärtsallad på pizzan.

Pizzabotten på majsmjöl
4 st. ägg
2 dl. majsmjöl
1/2 dl potatismjöl
2 msk. chiafrön
1 msk. hirsfrön
1 tsk. bakpulver
1 dl. havremjölk

Rör ihop detta till en smet och låt stå och svälla ( ca. 10 minuter eller längre) under tiden man fixar i ordning sakerna som ska vara på pizzan.
Degen är lös så klicka ut på plåten och forma med sleven två stycken bottnar (blev även en 3:e fast mindre botten på en annan plåt)
Förgrädda i ca 10 minuter på 225 grader innan man garnerar pizzan med det man vill ha på.
Sedan in med pizzan igen till osten smälter.

5 kommentarer:

  1. Ja, nog är det mycket folk här nu, både i rörelse och mer stillasittande på stränderna. Fast ni har inte fullt så trångt som vi har på stränderna här inne i stan. Där är det knappt ståplats nu ;-)

    Perfekt med en påse böcker! Att läsa är ungefär allt man orkar med när det är som varmast :-)

    Ha en finfin dag!

    SvaraRadera
  2. Hur klarade man sig utan sms förut?
    Då hade ni nog letat fortfarande ;)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade fått letat 🧐 upp en telefonkiosk då 🤪.

      Radera
  3. Vilken härlig blandning av böcker. Nu har du att läsa ett bra tag. Pizzan såg jättegod ut, som all din mat alltid gör. Du är en riktig köks gudinna. =)) Kram Carina

    SvaraRadera
  4. Så gott med hemgjord pizza. Här blir det grillad hallomiburgare. Kram

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.