2020-07-01

Inget för gubben


Testade att göra chiasylt för ett tag sedan. Ett lite nyttigare alternativ än vanlig sylt. Eftersom sylten inte innehåller socker eller konserveringsmedel så är hållbarheten inte så jättelång, men upp emot en vecka håller den sig.

Jag hade frusna jordgubbar till min sylt. Nu är frusna jordgubbar inte gubbens favorit precis. Han tycker att frusna jordgubbar smakar gammalt 🤨, hur nu gammalt smakar 🤔.

Men jag tyckte den blev god och inte sockersöt som mycket sylt och marmelader är som man köper ibland. Nästa gång ska jag testa att göra på blåbär, men bara en liten burk om nu gubben skulle tycka det smakar gammalt det med.

CHIASYLT
3 dl. färska eller tinade bär
1,25 dl. vatten
4 msk. chiafrön
Ev. sötning, som 2 msk. honung, agave, vanilj eller sötströ

Jag blandade ihop allt i mixern. Sylten är ganska lös men en natt i kylen har den tjocknat till sig.

Mixa allt.

 Till en slät smet.

 Tjocknar till sig under natten.

Klar att äta och jag hade den på mackan och på yoghurten.

9 kommentarer:

  1. Det måste jag testa :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilket enkelt och bra recept. Det ska testas här också. Tack för receptet Carin.
    Ha en fin dag.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  3. Ser god ut och låter gott kram

    SvaraRadera
  4. Låter gott. Äter sällan sylt just med tanke på att det är så sött. Kram

    SvaraRadera
  5. Duktigt jobbat! Själv köpte jag en burk hallonsylt på Mercadona igår. Så händig är jag :-D

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  6. Med blåbär kan det inte bli fel ;) :)
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  7. Jag förstår precis vad gubben din menar för det är något konstigt med hur frusna jordgubbar smakar så nu fick jag ett ord på det :D Dock måste jag medge att sylten ser väldigt god ut :D

    Kram

    SvaraRadera
  8. Åh jag gör också sylt på chiafrön tycker den blir så god. Kram Eva

    SvaraRadera
  9. Tack för receptet! Den passar mig! Gillar inte heller när det blir för sött!

    KRAM Anna

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.