2021-03-19

Såhär var torsdagen

 

Frukost vid tv:n för att kolla lite nyheter. Sedan lite datorhäng för att kolla bloggar och göra mitt inlägg. När det var avklarat blev det lite röj i köket, bädda sängen och sist men inte minst göra mig själv i ordning för dagen.

Efter allt detta tog vi pärlan och åkte till Trädgårdshandeln för att köpa jord (undra hur mycket jord vi köpt i Spanien sedan vi flyttade hit 🤔) och en ny vandrande jude till takterrassen. Den klarar aldrig vintern när den kommer eftersom den är planterad ute.

Ett litet snabbstopp på Apoteket för att köpa några tabletter som tagit slut.

Sedan styrde vi bilen till Skandinaviska för att köpa ättika och AXA havregryn. Och efter det blev det stopp på Lidl för att handla kaffet som vi hittat där och tyckte om.

Nu var det dags för sista stoppet på posten för att skicka hem två paket till våra yngsta barnbarn till påsk. Och påskgodis och lite annat väger en del, så det blev en dyr frakt denna gång. Men va sjutton, det är ju inte påsk mer än en gång om året.

Sedan var det check på allt på att göra listan och bara att styra pärlan hem till Casa 66 igen.

Nu hade himlen öppnat sig ordentligt och regnet bara vräkte ner. Men jag hade redan blivit lite små blöt när vi sprang in på posten. Så jag satt inte och väntade ut regnet i bilen utan klev helt enkelt ut och gick in.

Bytte om till torra kläder och började med maten som blev vegetarisk igår och mycket god.

Hade tänkt att pyssla lite efter maten men klockan rusar på och det var snart kväller så jag hoppade pysslet och tog ett kortlir med gubben istället innan tv:n.


Först till Handelsträdgården.


Först såg vi bara dessa övergivna och torra blommorna.


Men när vi gick mot kassan fick vi se ett gäng fräscha som hängde där.


Snabbstopp på Apoteket.


Besvikelsen blev stor när de inte hade kaffet som vi köpt förra gången. Så det blev en annan sort med lite hög intensitet.


Sedan öppnade sig himlen när det var dags att gå in på posten.


Inte så mycket folk som tur var. Så det gick rätt snabbt.


Regnar det kraftigt här så blir det oftast floder på vägarna.


Här stod en bil på tvären. 


Vitabönor/morotsbiffar. Jag tog en liten burk färdigkokta vita bönor, 2 grovrivna morötter, 1 ägg, 1 hackad lök, 1 1/2 dl havremjöl, lite ketchup, salt, chili och peppar. Mosade ihop allt till en smet med händerna, och formade sedan till biffar och vände dem i sesamfrön innan de stektes på medelvärme.9 kommentarer:

 1. Det var många ärenden ni hann uträtta där - duktigt jobbat! Själv vägrade jag lämna lägenheten förutom en snabb tur till Scandigo på andra sidan gatan :-)

  Ha en braig start på helgen!

  SvaraRadera
 2. Vi kom precis hem när himlen öppnade sig igår.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad glada barnen kommer bli att få påsk paket.
  Ska fixa påskägg till barnbarnen jag också.
  Du serverar som vanligt middagar som ser fantastiskt goda ut.
  Ha en trevlig helg.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Vilken effektiv dag och ni fick uträttat en del. Visst är det bara påsk en gång om året och barnbarn får kosta. Men vilket skyfall det kom hos er! Hoppas att vädret är stabilare i dag.

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
 5. Vi får se om det blir mer regn idag. Det ser allt lite mulet ut. Trevlig helg kan det bli trots allt så det önskar jag er!

  SvaraRadera
 6. Tack för receptet som jag ska prova i kväll!

  Glad helg.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Lunchen ser riktigt god ut! Vilket skyfall... regnar det så regnar det!
  Mysigt för barnbarnen att få påskägg från Spanien.

  KRAM Anna

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.