2020-05-26

-Vaaaaaaaa, kan man bygga så


Igår när vi var ute på jobb och stod och vänta på att vi skulle kunna lasta av godset hos kund, då fick jag se ett hus som höll på att byggas strax bredvid. Hela husstommen var av plyfaskivor 😲🤔. -Kan man bygga med det?

Förstår att det ska på tegelväggar eller något annat byggmaterial utanpå detta. -Men tänk om det börjar att regna innan de fått upp någonting annat. -Sväller inte skivorna då???

Tyvärr fick jag inget svar på alla mina frågor som for runt i huvudet en stund just då. Utan jag fick lossa kartongerna som vi skulle leverera och åka iväg därifrån med pannan i djupa veck.

Vi svängde förbi hos trädgårdsmästaren och köpte jord också och frågade även där om de hade några rabarberplantor. Måste alltid visa en bild på plantan, för ingen vet vad jag menar när jag frågar. Men nix, pix det hade de inte.

Vi käkade laxsallad till middag och sedan gjorde jag en god kaka till kaffet när Ulrika och Mats kom förbi en sväng. Receptet hittade jag hos Pia. Jag glömde helt bort att fota den och det blev bara en yttepytte bit kvar.

Har aldrig sett detta förut.

 En del bor på höjden. Vår kund bodde nere i dalen.

 Inga blommor med hem. Bara 2 säckar med jord.

Laxsallad.

8 kommentarer:

 1. Hittar du inga plantor kan du ju alltid beställa frön från internet och testa odla från grunden :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Nej, jag har heller aldrig sett någon bygga ett hus enbart av OSB-skivor!? Måste nog visa bilden för mannen min och höra vad han säger, byggnadsingenjören....
  Laxsalladen ser suveränt god ut och rabarberpaj...mmmm.... så gott. Måste köpa en ny rabarberplanta (för den förra gav upp) för att kunna få skörda lite nästa år i alla fall, man ska ju tydligen inte skörda första året har jag läst. (Kanske därför den förra gav upp???)
  Kram och ha en fin tisdag!
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Verkligen konstigt sätt att bygga. Blir plyfaskivorna blöta lär dom ju svälla och kanske bli krokiga.
  Dom kanske sätter något vattenskyddande utanpå plyfan innan yttervägg och annat tillkommer. Min panna ligger också i djupa veck nu. Hahaha.
  Laxsalladen såg god ut. Så det får det bli till middag här idag. Tackar för inspirationen.
  Ha det så bra nu.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Vilket märkligt sätt att bygga på! Några rejäla ösregn och sedan byggs fukten in... Det verkar mycket tveksamt måste jag säga.
  Så fräsch och god salladen såg ut!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Så du har tänkt börja odla guld? ;-) Du får hämta hem några rabarberplantor när ni åker till Sverige nästa gång.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Oj konstigt att bygga av plyfa , hoppas det inte börjar regna :)) Vilka fina blommor //Christina

  SvaraRadera
 7. Du milde vilka petunior !!! Så otroliga. Mina små egensådda plantor känns pyttepytte. men de kommer nog. Det där huset ser verkligen inte vattentätt ut. Men man kan ha fel.
  varma soliga dagar hos er ser jag. Två dagar har vi också haft fint. Få se om det fortsätter.
  Ha det fint önskar Eva

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.