2020-05-17

Det tog sin lilla tid


Mitt motto var att komma till havet så fort de släpptes på restriktionerna här. Jag har ju längtat så mycket att bara få höra det rogivande ljudet ifrån det. Höra vågorna brytas, bruset, kluckandet och bara känna havslukten.

Men vad hände 🤔, -jo, först var vi bortbjudna första dagen man kunde gå så långt. Dagen där på var det annat som kom emellan (trötthet 😴). Sedan har det varit småjobb resten av veckan 👍.

Men igår tog vi och gick ner till havet bara för att andas och njuta av det. Men det är lite konstigt att inte se en människa på stränderna. Vi får se när den regeln kommer att släppas på. Har faktiskt inte sådan koll på dessa faser som vi ska gå i genom.

När vi var färdigtankade med havsenergi gick vi sakta hemåt igen. Vi kollade in ett hus på vägen hem, som vi vet det höll på att bygga för fullt på i mars när allt stängdes. -Jodå, lite nytt hade kommit till på det, såg vi.

Vi rundade förbi marknadsgatan, eftersom vi hört av Carolin och Fredrik att den var öppen men väldigt liten. -Ja, den var väldigt liten. Och det stod en polis vid ingången som spritade händerna på alla som gick in. Det kan max ha varit 10 stånd, och det var bara frukt, grönt och bröd tror jag.

Vi satte oss för första gången sedan 15 mars på en bar och tog oss vår marknadsöl som vi brukar göra med våra vänner när allt var som vanligt. Allt sköttes enligt reglerna på baren. Ordentligt med mellanrum mellan borden och våra händer som måste spritas, stolar och bord som desinficeras stup i kvarten så fort någon reser på sig. 

8.000 steg senare var vi hemma och jag kände mig nöjd med promenaden även om den kändes lite märklig med allt som är just nu. Munskydd, spritande, avstånd och lite folk. Men samtidigt smyger sig en vardag på med detta, så snart är det inget konstigt alls.

Jag gjorde en fiskbricka till middag. Plockmat är så himla gott och mysigt att äta också. 

På väg ner till havet.

 Lika vackert som alltid, men kusligt tomt.

 Några personer gick och handlade bröd och grönt.

 Inte lika mycket folk att sitta och titta på som annars när allt var vanligt.

 En bricka fylld med sallad, klyftpotatis och fisk.

Gjorde en ärtröra på gröna ärtor. Mosade gröna ärtor, pepparrot, yoghurt och kryddor.


9 kommentarer:

  1. Härligt att ni äntligen fick komma till havet o mysigt att få träffa vänner. Det gäller att hålla avstånd och tvätta händerna.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  2. Ja allt känns lite konstigt! Lite som att världen har stannat upp...men våren rullar på och vilka härliga bilder du bjuder på! Strand och sol och så god mat :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att gå ner till havet
    En marknadsöl hade suttit fint ��
    Kram

    SvaraRadera
  4. Så skönt att kunna komma ner till havet även om det måste vara konstigt att det är så tomt där. Mitt i det underliga så vänjer man sig skrämmande snabbt vid nya saker. På gott och på ont får man väl säga. Er mat såg i alla fall precis lika god ut som vanligt. Ärtröror är så gott!

    Kram och ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  5. Längtar efter havet och lördagsmarknaden o en dricka på Sunny Corner , så mysigt. //Christina

    SvaraRadera
  6. Så skönt att ni äntligen kan gå lite friare. Har idag fikat i parken med dotter, måg och ett storbarnbarn... armlängs avstånd förstås. Blir mycket intressant att se utvärderingen av olika länders restriktioner i slutändan. Om det nu blir nån slutända? Den där ärtröran med pepparrot snor jag rakt av, tack!

    Ha en fortsatt fin dag,
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  7. Det är ju så mycket man vill göra på samma gång kan jag tänka mig men att få vara vid havet det är ju ändå oslagbart. Härligt att det öppnar upp hos er nu. Jag är så grymt imponerad av ditt tålamod och hur du har hanterat de senaste månaderna. Jag hade inte klarat det lika bra. Kram //Tina

    SvaraRadera
  8. Vad härligt att ni äntligen fick komma ner till havet igen. Lite friare liv även fast det fortfarande finns många regler att följa förstår jag. Såg på bilderna att det inte var många människor ute. Annat än i storstäderna.
    Såg på nyheterna här bl.a. från Barcelona och där myllrade det av folk ute överallt nu. Skönt att det är lugnare hos er. Så man fortfarande är lite försiktig när allt ska öppnas upp igen.
    Och du har som vanligt fått till en middag som får det att vattnas i munnen. =)
    Kram Carina

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.