2020-05-08

Inget Proffs


Våran granne precis bredvid oss har en stor palm på hennes gård. Den måste de komma och beskära 2 gånger om året ungefär för alla nya blomstänglar som den får. Om det inte görs har vi andra grannar + hon själv hur mycket skräp som helst från dessa. 

Hennes pappa som bodde i huset när vi flyttade hit var inte så noga med detta. Så det blev alltid till slut samfällighetsföreningen som fick ta ut en som kom och gjorde jobbet, och sedan fick hennes pappa en räkning på detta. 

Men nu är det dottern som bor där sedan hennes pappa gick bort för 1 1/2 år sedan. Och hon har skött detta bra och tycker vi. Men förra året när vi kom hem från jobbet en dag var hennes palm klippt. Bra tyckte vi, innan vi fick se gubbens blommor som han höll på att driva upp. Där hade det förmodligen slängts ner från palmen mitt på dem. En var helt av och några andra lite småbrutna.

Igår var det dags igen för klippning eller beskärning av palmen. De var 4 st man som stod och tjattra utanför hos henne. Sedan tog en på sig klätterskorna och remmen för att ta sig upp i palmen.

Det blåste rätt bra igår med ska tilläggas och det var ett par meter ner till backen när han började att såga av blad och blomstänglar. Men det sket han fullkomligt i, utan han bara släppte det han sågade av hej vilt runt omkring sig.

Ner på våra skotska grannars tomt och slog i deras markplattor och husvägg, ut i vår gå-gång, Och så till slut in på vår tomt. Rakt ner bland citrusträden och våra små buskar vi har mot staketet.

Gubben röt i där han stod och tittade på hur de bar sig åt. Men det ända de 3 andra gubbarna sa  som stod på backen, var perdón. Elsa vår granne gick in och stängde dörren, utan att säga till de som höll på att fixa till hennes palm. 

Våra citrusträd klarade sig men några grenar pajade på buskarna. Gubben slängde över dem på hennes tomt. Sedan lade han upp ribbor på staketet för att skydda vårt tills de var klara.

Hoppas att vår granne nu fattar att dessa är ett par riktiga klåpare som inte kan klippa palmer, och att hon inte anlitar dem nästa gång igen. Men förmodligen är de billiga eller att hon känner dem.

Såg att våra skotska grannar var ute och torkade av deras staket efter de hade gått. Vet inte om det blev något förstört på det eller om det bara blev skitigt.


Det var en bit som allt skulle falla ner.

Vinden tog tag rätt bra i blad och blomstänglar.

4 kommentarer:

  1. Fy tusan vilket nonchalant beteende! Verkligen ingen som helst omtanke om omgivningen :-(
    Att det blåst mycket syntes på havet idag. Stora vågor efter att ha varit typ kav lugnt ända sen vi fick börja gå ut.

    Ha en fin fredag! :-)

    SvaraRadera
  2. Fy så dåligt gjort mot er o övriga som fick förstört o en massa skräp överallt. Väldigt oseriöst , säkert bílliga . //Christina

    SvaraRadera
  3. Vilken nonchalans säger jag bara. Jag hade gått i taket. Så gör man inte men man får väl vad man betalar för...

    Kram

    SvaraRadera
  4. Respektlöst beteende. Grannen som äger palmen borde ju också be er som drabbats om ursäkt. Det hade ju varit bättre än att bara gå in och stänga sin dörr. Irriterande.
    Kram Carina

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.