2020-05-25

Blev riktigt gott


Hade en massa trasiga skorpor och kex i botten av glasburken. Skulle jag kanske göra ströbröd av det, eller hitta på någonting annat. Det slutade med någonting annat istället, så det fick bli egen granola. 

Jag mortlade mina trasiga skorpor och kex och blandade ihop det med havregryn. En mixpåse med frön åkte också ned och några mandlar och kockens superkrydda . Blandade till i en annan skål, vatten, olja och honung. Hällde sedan det över frö och havregrynsblandningen och rörde om innan jag lade ut allt på en bakplåtsklädd plåt och in i ugnen på 175 grader i ca.25-30 minuter. Man måste ha koll på det och röra om emellan åt så det inte bränns vid på plåten.

Gick bra att använda till granola med.

 Havregryn och en påse blandade frön.

 Krispigt och gott när den var klar.

 Några skedar på yoghurten.

Och sedan lite färska bär att toppa med.

4 kommentarer:

  1. Åh, så gott! Egen granola är verkligen något annat än färdigköpt.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Det såg verkligen gott ut :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jösses vad du är duktig och kreativ i köket!

    Ha en fin start på veckan :-)

    SvaraRadera
  4. Önskar ofta att jag var lika duktig och kreativ som du. Men det är jag ju tyvärr inte. Inte på långa vägar.
    Kram Carina

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.