2020-05-19

Trevlig måndag


Igår gick vi in till Torrevieja och till Chatarina som vi var bjudna till. Vädret var på topp och det fläktade lagom när vi gick dit så man slapp bli genomsvett.

Först blev vi bjudna på en svalkande öl när vi kom dit. Vi satt och bubblade ett bra tag om allt och såklart covid-19. Sedan dukades ut en massa plockmat och ett gott rödvin till detta. 

Hon bor på en gata som leder ner direkt till havet. Så när klockan hade passerat 18.00 blev det fler och fler motionärer som gick förbi. De skulle nog gå, jogga, rasta hunden på strandpromenaden tror jag.

Helt plötsligt hörde vi lite oljud och så någon som stod och applåderade. Klockan hade blivit 20.00 och inne i Torrevieja finns det fortfarande fina själar som går ut och slår på grytlock eller applåderar för den Spanska vården den tiden varje dag. Hemma på vår gata där vi bor har vi aldrig hört detta någon gång.

När solen började försvinna beställde vi en taxi för att åka hem igen. När taxin kom sa han att vi bara fick åka i den om vi hade munskydd. Men vi hade inga sådana med oss. Vi har hemma (ingen hjälp) som gubben fick när han gick till vårdcentralen med sitt finger. Men taxichauffören började att rota i sitt handskfack och fick fram en förpackning med munskydd. Vi fick ett varsitt och fick sedan hoppa in i bilen. 

En massa smått och gott på tallriken.

 Klockan passerade 21.00 och solen försvann bakom bergen.

Tur att chauffören hade munskydd att lämna ut. Annars hade vi fått tagit en promenad hem.

7 kommentarer:

  1. Skönt att det ordnade sig med munskydden. Är man inställd på taxi tar det emot lite om man nu måste gå hem istället :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det är många regler att hålla reda på... Tur att ni slapp gå hem. Jag har en förpackning med två munskydd i min handväska om utifall att. Man vet aldrig ifall vi till exempel får lust att åka buss nånstans :-)

    Ha ännu en fin dag!

    SvaraRadera
  3. Så skönt att det ordnade sig med munskydden. Dock tror jag inte att de gjorde varken från eller till när man sitter så nära som man gör i en bil. Vilken underbar solnedgång!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Har läst tillbaka lite och läskas av allt gott du lagar och bakar. Det är så ovanligt att ha alla dessa regler att tänka på varje dag. Munskydd är ju inte det man har i handväskan precis, men man kanske borde. Här kommer nya rekommendationer varje dag, ja vardag. Här hemma är livet precis som vanligt . Vi har trädgården och skogen , hundpromenader och sommarstugan. men så fort man ska gå in någonstans eller något händer, då får man tänka till.
    Våren framskrider i sakta mak. Det har varit kalla , ja frostiga nätter. Sommarblommor får vänta. Men de vilda blommorna njuter vi av.
    Ha det fint . Roligt att läsa om ditt liv i Spanien. Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Ja då fick ni en ny erfarenhet. Man ska se till att ha munskydd med sig för säkerhets skull. Mycket att tänka på hela tiden. Men skönt att ni slapp gå hem i alla fall.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  6. Så bra att chauffören hade munskydd som ni kunde få. Inte kul att behöva gå när man är inställd på taxi .//Christina

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.