2018-12-03

Lite blev det gjort

Igår var vi hemma hela dagen och fixade och donade lite. Vi startade som vanligt med frukost och sedan tog vi kaffet till adventskalendern. Gubben tittar väl bara på ett halvt öga men jag tycker nog den är rätt så gullig och lite smårolig. Tror nog att många mindre barn gillar den i år ( jag är väl lite barnslig 😜).

Sedan tog gubben och satte i gång med sina ljusslingor som han köpte på Chinobutiken och jag tog tag i altanfönstren och tvättade dom. Dom är inte de lättaste eftersom det är skjutdörrar och vi har altanräcket kvar efter vi glasade in altanen. Så lite pill och trix är det för att komma åt överallt. Men vi grejade det vi skulle och blev nöjda med vårt jobb.

Så vi tog eftermiddagen i en varsin solstol på takterrassen. Jag tog med mig boken upp som jag nog bara läste 3 sidor i innan jag la den ifrån mig och bara njöt av solen istället 😴. Nu verkar det som vädret har vänt igen här och dagarna är som en vanlig sommardag (förutom årets sommar då) i Sverige. 

Middagen blev en restmiddag på köttsoppan som vi hade i fredags. Jag tog bort spadet och stekte det övriga ihop med rester från en kyckling som fanns i kylen med en liten färsklök. Hade på chimichurrisås på allt och rörde om innan jag la upp det på ett fat. Hade stekt lite sockerärtor och pimiento de padron vid sidan om som jag la på med. Rev sedan parmesanost över allt.


Det var helt ätbart och mätt blev man.Både ljusslingor och fönster blev bra på vår altan.

8 kommentarer:

 1. Skönt med en hemmafixardag :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ser mysigt ut med ljusslingorna. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Med mörker och svaga ögon ser fönstret bra ut. �� Allvarligt talat så är det jättefint.

  SvaraRadera
 4. Så fint ni har det och som vanligt delikat mat!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det härliga dagar nu! Såhär ska adventstider vara :-)
  Du är verkligen en fena till att piffa till rester så det blir hur bra som helst!

  Ha en fin tisdag!

  SvaraRadera
 6. Det ser så mysigt och fint ut! Och visst är det skönt när fönsterna blivit putsade....jag skulle också behöva göra det här ser jag :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jaa lilla gumman det är ingen som kan klaga på er välkomst drag. Toppen fint, vilket väder ni har toppen. Vi har väder vi också men inte fullt lika bra. Här duggar det just nu enligt min Städhjälp.
  Jätterar flicka från Syrien-Hon berättade att hemma i Syrien hade hon städhjälp, Nu är det hon som hjälper mig och andra. En jätterar flicka som heter Maj. vi brukar skoja att jag med heter Maj.

  SvaraRadera
 8. Jag gillar årets julkalender jättemycket. Den är julig, rolig och lagom spännande. Kram.

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.