2019-01-31

En snabbis


Blev en snabbis in till Torrevieja igår med och även denna gång gick allt snabbt och smidigt det vi skulle få uträttat. Vi hann med att ta en tostada con tomate och en cortado innan vi åkte tillbaka hem igen.

När vi kom hem hade våra svenska grannar nr.3 kommit ner till sitt hus. Dom brukar bara vara här några korta perioder i början utav året. Dom fick se vår nya takterrass som snart är klar och tyckte det var jättefint precis som vi tycker. Vi hoppas på att dom blir helt klara denna vecka, för nu börjar man se slutet på det. Dom tittade även på vårt nya kök. Men då sa (han) grannen (med glimten i ögat) att nu fick det räcka, annars skulle han inte få höra annat om renovering denna tid dom blir här.

Middagen fick bli cevapcici och ugnsrostade grönsaker. Vet att när vi bodde i Sverige köpte jag färdiga sådana i frysdisken på ICA. Mina blev väl inte långsmala som dom ska vara utan mera som svenska järpar som vi säger.


Tostada con tomate och en cortado

 Vädret vände som oftast här till det bättre.

Även om dom inte blev så långa blev dom goda.

7 kommentarer:

 1. Så länge sedan jag gjorde cevapcici, det är ju så gott! Jag köpte alltid en färdig kryddmix, Santa Maria, men nu skulle jag nog göra kryddmixen själv faktiskt. Mina blev också att se ut som dina. Små prinskorvar, typ. ;) De sista gångerna vi åt det, så gjorde jag en lat variant av det hela eftersom jag tyckte det tog sån tid att rulla korvarna till sex personer... Jag fräste helt enkelt bara färsen och tillsatte mixen, som när man gör tacos. Busenkelt och så hade vi samma tillbehör till och lade allt i pitabröd ;) Nu blev jag allt lite sugen på det där... =)
  Håller helt med dig i ditt förra inlägg. Ingen idé att klaga utan att ta årstiderna och vädret för vad det är. Jag är absolut ingen vintermänniska men jag gör allt jag kan för att göra mig mer vän med vintern, då går tiden fortare ;)
  Kläder efter väder gillar ju jag, "gammal förskolefröken" som jag är. Jag vill också gärna säga "kläder efter aktivitet" men det rimmar ju inte lika snyggt ;)
  Kram och ha en fin dag!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Det är härligt att vädret ofta överraskar här . Börjar dåligt ibland men blir ofta bra så småningom . Underbart!

  SvaraRadera
 3. Haha! Inte så snällt att uppvigla grannen (frun) till att tjata om renovering... ;-) Kul att ni är nöjda :-)

  Cevapcici... Så gott! En restaurang i Sumpan hade det på menyn varannan torsdag när jobbade där (i Sumpan, alltså, inte på restaurangen). Det var obligatoriskt att vi gick dit och lunchade då :-D

  SvaraRadera
 4. Kan vi ha sån tur att solen hälsar på idag igen :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Mmm... Det där såg väldigt gott ut!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Härligt att vädret blev så fint igen. Toasten ser smarrig ut. Kram.

  SvaraRadera
 7. Cevapcici har jag bara ätit en gång tror jag och det var i Kroatien för hundra år sen, men jag minns att det var såå gott!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.