2019-01-14

Det var ju söndag


Som sagt så var det söndag och söndagen är en vilodag. Så vi bröt inga mönster igår utan anmanande det. Efter frukosten tog jag med mig boken upp på takterrassen och hamnade i en solstol. Där satt jag i flera timmar och läste, även i viloläge utan boken också. Sedan fortsatte dagen så med soffläge och tv-tittande lite senare. Ibland är det bra skönt att inte göra någonting.

Men jag ska tipsa om en grej som jag gjorde med soppan som vi bjöd på i vecka. Det blev ju kvar av den fast gubben och jag åt 2 ggr. av den.

Jag silade av spadet på soppan och behöll det matiga. Hällde upp det i en form och vispade till en äggstanning och hällde över. På med parmesanost på toppen och in i ugnen på 225 grader tills äggstanningen blivit stel ca.25 minuter.

Det blev en jättegod sopp-paj av det.
11 kommentarer:

 1. Det är återvinning när det är som bäst .

  SvaraRadera
 2. Att göra ingenting är ofta väldigt underskattat om du frågar mig - kan vara hur skönt som helst ju! :-)

  Smart sopp-trick där :-D

  Ha ännu en fin dag i solen!

  SvaraRadera
 3. Med tanke på att soppan var supergod borde pajen blivit lika god :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Säkert en jättegod paj. Ska prova vid tillfälle. Det är skönt att ha dagar då man inte gör något alls. Man bara är. Ha en solig och fin start på en ny vecka. Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Gillar din matlagning och att du tar vara på allt! Ska verkligen tänka på att göra en paj av överblivna soppgrönsaker! Man kan komma långt om man är en Kajsa Warg!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Så påhittig Dub är min gumma Är Du riktigt navlad (gam,alt uttryck) Joo då det ör du jag var ju med då, Hade ju redan fått 2 pojkar, så jag kallade ju dig, för lilla gubben med. Men hurra jag hade ju fött en flicka.. >Jaa jisses så roligt. Var får Du alla uppslag ifrån ?? det är ju inte klokt. Så påhoittig Du är lilla gumman. Tänkte på Er i dag och er fisk, Jag köpte ett pkt fryst fisk på notan från Coop. Så nu skall det bliva ugnstekt Torsk mums det duger bra.
  Min lilla gumma som var här tyckte det var roligt med min matnots. De flesta brukar taga "bacon"
  sade hon. Har precis glömt bort den färdiga paketen med FISKPINNAR, Det kommer att bliva mums för mig., skall fixa till Spenat då, kram från gammelbäggan i ÅBY.

  SvaraRadera
 7. Vilket smart och bra sätt att ta tillvara soppan på! Inget stort matsvinn hos er misstänker jag ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 8. Tack för alla fina tips,hälsar Ulla.

  SvaraRadera
 9. Men å så smart! Du är verkligen jättebra på att ta vara på rester! Har sagt det förut, men säger det igen ;) Inspirerande!
  Skönt med vilodag! Jag har inte gjort mycket idag, kan jag säga... ;)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 10. This website can live streaming , you can join at my site :
  agen judi online terpercaya
  Prediksi Bola

  Thank you
  agenpialaeropa.org
  gamesonline.ga
  beritasemasaterikini.com

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.