2019-01-22

Ja, tack


Både ja, tack och nej, tack har jag och gubben lärt oss sedan vi var små att säga för att vara artig om någon frågar om man vill ha något. Och som ni vet älskar min gubbe allt i växt och blomväg, och där har han väldigt svårt att säga nej, tack om någon vill ge bort  något.

Så var det i förra veckan när en person ville bli av med en växt, så nu har vi även en vinstock. Var den ska stå någonstans i vår trädgård är inte bestämt riktigt ännu. Men det finns inte så många ytor kvar om jag säger så.

Idag har gubben pysslat om den och gett den ny jord och ett nytt snitt som han vaxade igen sedan. En av våra hantverkare gillar också växter och gav lite extra råd och trodde nog att den skulle komma att ta sig.

Men för att vara på den säkra sidan att inte vårt vinförråd ska ta slut innan vår första skörd i Casa Jan ska trampas till vin. Så åkte vi till Los Montesinos och köpte några flaskor istället.

Det finns en butik (Bodega Alvibe) som våra grannar brukar åka och köpa vin i där. Så vi åkte dit och kollade själva och när vi åkte därifrån hade vi 7 st. flaskor i en kartong med oss hem.

Så nu är vinstället fyllt och det är bara att invänta skörden från vår egna vinstock.

Ja, det blev en suddig bild men jag hade inte provsmakat något.

 Lägsta pris 1,90€ och högsta 4,50€ på flaskorna vi köpte.

Här är den vår vinstock 😮.

11 kommentarer:

 1. Bara röda viner? Inget vitt? Vad roligt att se när vinstocken börjar växa. Ni har ju så många fina växter. Men en vinstock är ju lite speciellt. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Eget vin är väl nåt många vill ha :)
  Lycka till och vi ser framemot att provsmaka :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ni är väldigt sparsamma med vindrickandet om de flaskorna ska räcka till produktionen är klar. ����

  SvaraRadera
 4. I vår förra trädgård hade vi två vinstockar. Gröna. Det hade varit roligt med en även i den här trädgården Kram.

  SvaraRadera
 5. Oj... Jag trodde att första bilden var från ditt påfyllda vinförråd ;-)

  Om ni behöver frigöra utrymme i trädgården så kan jag skicka över Anders med sekatören. När han är i farten brukar det inte bli nånting kvar utöver tomma krukor. ;-)

  Lycka till med vinproducerandet!

  SvaraRadera
 6. Åh vad spännande att få följa er vinstock!
  Vilka priser på viner om man jämför med här hemma... Det var lika med proseccon som vi köpte "direkt via en italienare", den kostade 3 € i Italien...
  Kram och ha en fortsatt fin tisdag! Jag ska ta reda på lite växter som jag varit och köpt på Plantagen ;)
  /Maria

  SvaraRadera
 7. Det var verkligen prisvärda flaskor det. Jag noterade att den billigaste på bolaget kostade 59 kr sedan är det bara ekonomin som begränsar oss. Lycka till med den egna odlingen :D

  Kram

  SvaraRadera
 8. Så skönt att den här torrdockan inte har dessa bekymmer. Men alla gör ju som man vill, och jag vill inte "pimpla" Men jag är ingen torrdocka för det. Tycker om att sitta och smutta på ett lite glas, då och dår Kan ju bero på att den här gamla käringen snart är 90 baST. uJ, UJ VAD TIDEN RAMLAR I VÄG.'5 3-5 P30CENT ÄT ÄR LAGOM FÖR MIG.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något pimplande är det inte frågan om här heller. Men att ha litet vinlager är aldrig fel😊.

   Radera
 9. Vinstocken ser jag fram emot MEN ingen ÖL på jäsning och INTE heller några Whisky-tunnor på Takterrassen Hmmmmm Hoppas på bättring tills jag besöker er i slutet på Mars ;-).

  Pelle-Peking the one & only !!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.