2019-01-09

Mantalsskrivas


Vi var på kommunhuset igår för att ansöka om empadronamiento eller padron som man också säger. Det är att man mantalsskriver sig i sin kommun. Det är något som man är skyldig till oavsett om man är utskriven från Sverige eller inskriven i Spanien. 

Vi hade sett innan vi åkte till Sverige innan jul att dom hade öppet mellan 8.30 - 14.00 för inskrivning av padron. Vi hade också hört att man skulle vara ute i god tid för det är alltid kö till detta.

Men vi skulle kanske ha kollat upp detta lite mera innan vi for till Sverige. För man var nämligen tvungen att beställa tid för att skriva in sig. Man kunde inte bara gå dit och ställa sig i kön som vi trodde och fattat från andra man pratat med.

Jag sa att vi ville ha en tid tills i morgon (som idag då) om det gick bra. Han bakom disken tittade på mig och sa NO. Han började att slå på sin dator och vände sedan skärmen emot oss. Deras första tid för inskrivning var den 24/1 kl.12.00. Va!!!! men okej, vi har inget annat val. Så vi fick våra tider utskrivna och gick där ifrån.

Hemma igen fixade jag till en liten sopplunch tills Annica och Christer skulle komma förbi och hämta det vi köpt åt dom i Sverige. 

Vi satt på takterrassen och intog lunchen och kaffet som vi tog efter maten. Tyvärr så glömde jag helt bort att knäppa några mobilbilder på detta.


Här får vi infinna oss kl. 12.00 den 24/1 igen.

Vi åt lunchsoppan till kvällsmat också, så jag knäppte en bild då.

10 kommentarer:

 1. Man lär så länge man lever ;)
  Nu har ni ju en tid iallafall
  Tack för en god lunch och trevligt sällskap
  kram

  SvaraRadera
 2. Man kan bli trött för mindre och den spanska byråkratin blir man definitivt trött på! Men nu har ni ju fått en tid i alla fall. Lycka till den 24:e!
  :-)

  SvaraRadera
 3. Det ändras ofta här . Kolla innan ni ska dit så det inte blivit drop-in igen . ��

  SvaraRadera
 4. Verkar som att allt är lite "manjana" ;) =)
  Bra att ni fått era tider nu.
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 5. Soppan ser jättegod ut. Så god att jag genast började fundera på om jag skulle koka soppa till middag idag. =) Vad snopet att ni fick vänta på tid i 14 dagar till. Men nu har ni ju en inbokad tid iallafall.
  Det är ju det viktigaste. Kram Carina

  SvaraRadera
 6. Med tanke på hur långsamt vissa kvarnar mal här i Sverige så tyckte jag inte det var så farligt ändå. Soppan såg riktigt god och nyttig ut i alla fall :D

  Kram

  SvaraRadera
 7. Ja, det är mycket som är mer komplicerat i Spanien än i Sverige. Men nu har ni i alla fall fått en tid :)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Haha...ja...Myndigheter a la Espana! Gott med soppa och det låter mysigt att sitta på takterassen. Oj vad jag skulle älska att bo i Spanien nu och få frossa i billiga grönsaker från marknaden. Här i Sverige är det som du vet mycket dyrare...det skulle vara så lätt att äta anti.inflammatorisk mat där :-) Suck ja.

  Kramen och ha en fin kväll!
  Anneli

  SvaraRadera
 9. Att allt ska vara så krångligt..kram

  SvaraRadera
 10. Tycker det låter lite likt Sverige i många hänseenden. Men ni har det ju fantastiskt där nere, så det kanske inte gör något?!
  Kram Helena

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.