2019-01-30

Varför klaga


Här är vädret lite hipp som happ just nu. Ena dagen soligt och varmt, nästa kyligt och blåst. Men jag tycker att man bara får gilla läget helt enkelt. Nu tänker många när dom läser detta, att det kan hon säga som bor i ett land där det knappt är minusgrader och årstiderna flätas samman i varandra. Men jag tänkte likadant när jag bodde i Sverige. 

Där är det 4 årstider och det är bara att gilla läget tyckte jag då med. Jag cyklade året runt till mitt jobb i kyla, värme, snöstorm och ösregn. Sedan ska jag inte sticka under stolen med att jag jublade inte dom dagar vädret var kass och gjorde heller inte vågen om det regnade eller snöade på tvären.

Det är bara att gilla läget och  ta på sig kläder efter hur vädret är. Jag har haft många arbetskamrater som tyckt att man inte varit riktig klok som cyklar när det regnar eller snöar. Det är ju skitkallt sa dom. Tro sjutton det, när dom inte har rätta kläderna på sig. Inget på huvudet eller händerna, knappt jackor som går ner över midjan. Ja, vem fryser inte då, finns nog ingen som inte gör det.

Ja, vad ville jag få sagt med detta lite annorlunda inlägg från mig då. Jo, att vädret rår vi inte över utan att det är bara att gilla läget. Jag hade turen att förverkliga min dröm sommarmänniska som jag är. Så vinterkängorna och långkalsonger åker inte på så ofta längre sedan jag flyttat till Spanien. Men skitväder har vi här med.

Idag är det mulet fast +12 på termometern och har precis kört igång maskin nr.2 med tvätt. Har ingen torktumlare så tvätten får nog hänga ute tills kvällen då den åker in på altanen. Om det inte börjar att regna för då åker den in då.

11 kommentarer:

 1. Visst är det så - vädret rår man inte över. Men nuförtiden lever jag på ett sånt ställe och ett sånt vis att jag kan anpassa mina förehavanden lite grann efter väderleken. Regnar det (eller ser regnhotigt ut) ja, då får tvätten vänta till en annan dag. Om det inte är panikläge då :-D
  Sen försöker vi anpassa våra små turer till dagar då det ser ut att vara fint. Sen stämmer ju inte prognoserna alla gånger, och då är det ju - precis som du säger - bara att gilla läget :-)

  Ha en bra dag - enligt prognosen ska solen komma fram vid 11-tiden :-)

  SvaraRadera
 2. Cykla på vintern har jag aldrig gjort. Är för feg för det :(
  Däremot att klä sig efter väder och vind är jag bra på :)
  Ha en kanonbra dag
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jaa, om någon skall ha beröm- Så är det Ni mina barn. Fy tusan vad Ni kämpat med våra olika väderförhållanden. Jag nåde bugar och niger, Du har varit fantastisk , Mammor får berömma sina barn, eller hur? Tänker på din bror som ovckså blivit vän med olika vädertyper.


  SvaraRadera
 4. Som Ni förstår, så avslutade inte jag. Det var ju inte allt som kom fram, men Ni kompletterar varandra väldigt bra, din make och Du. Hoppas Ni förstår vad käringen vill ha fram. Stor kram från MORSAN

  SvaraRadera
 5. Vädret är som det är och ju inget vi kan påverka så jag läser inte ens prognoser . Det är bättre väder här än i Sverige och det är viktigast för oss .

  SvaraRadera
 6. Brrr....jag är riktigt glad att jag har 3,5 mil till jobbet för då behöver jag inte ens tänka tanken på att cykla..;) Tycker det räcker att jag måst epälsa på mig för att ta vovvepromenader....;) Fast jag älskar vintern förstås...när det är sol och minus 3 typ..;)
  Kraaam katarina

  SvaraRadera
 7. Vädret rår man inte på, men klär man sig rätt känns det i alla fall lite bättre. Kram.

  SvaraRadera
 8. Vädret rår vi verkligen inte på utan det gäller att klä sig rätt. Själv gillar jag värme och är som gjord för att bo söderöver delar av året men än är vi inte där.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Det är så sant, att det är bara att gilla läget. Men ibland kan det vara skönt att få gnälla lite ändå. Och har man inget annat än vädret att klaga på kan man skatta sig lycklig. �� Kram Carina

  SvaraRadera
 10. Vad som helst är bättre en här😄fy fasen nu fryser jag, men på måndag åker vi och så klart önskar jag mig det bästa vädret som solkusten har att erbjuda😄ha de gott,,kramiz

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.