2019-01-15

Bara måste


Nu var det ett par dagar sedan vi var vid havet och då känner jag ett behov att få höra och se det. Ja, gubben är nog lite samma likadan som jag. Så det är inte bara jag som är lite konstig i den här familjen. Vet att jag skrivit det massor av gånger här. Men något mera rogivande finns inte i min värld.

Ja, så det blev en promenad ner till havet och stå och titta på vågorna som rullade in mot stranden. Titta på friskusar som badade och på folk som lapar sol utmed stenmuren nere vid stranden.

Min termometer på mobilen visade +18 och det är skuggtemperaturen. Så det var nog en bra bit över 20 strecket igår.

Hemma igen pratade vi med grannen en stund och hon ville att vi skulle smaka på hennes persiljepesto som hon gjort. Vi fick ett varsitt kex med lite pesto på som var mycket god. 

Då klickade det upp en idé i skallen på mig när vi stod där och mumsade på kexet som vi fått. Jag hade broccoli som började bli lite gummiaktig i kylen, måste väl gå att göra pesto på det. När vi kom in till oss googlade jag med en gång.

Klart att det gick, så fram med allt som jag skulle ha i min pesto så var det bara att tuta och köra igång. Den blev jättesmarrig och god.


Tröttnar aldrig på detta blåa vackra hav.

 Mina ingredienser till min pesto.

Supergott att fylla en skorpa full med den.

Broccolipesto
Kokt broccoli
1 citron
Riven parmesanost
2 vitlöksklyftor
Pumpakärnor
Olivolja
Salt
Peppar

Jag körde lite på känn med ingredienserna tills jag till slut blev nöjd med min pesto.

13 kommentarer:

  1. Ser riktigt gott ut Bra tips. Tack för det. =) Ni hade +18, vi har -4 Lite avundsjuk blir jag
    Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Vi är många som är konstiga här och aldrig tröttnar på havet :-)

    Peston såg god ut!

    SvaraRadera
  3. Jag ska göra ärtpesto en dag . Har fått tips om det och älskar ärtor så det passar ju bra . Broccoli är toppen med .

    SvaraRadera
  4. Visst är det något speciellt med havet, det kan man inte komma ifrån. Så smart att göra broccolipesto. Tror faktiskt att vi har fått det i gruvan och jag minns att det var väldigt gott.

    Kram och ha en bra dag!

    SvaraRadera
  5. Det är nog både nyttigt och gott, men,men det är inget just nu för mig. Men ni 'r så duktiga med både det ena och andra, lycka till. Kram från gammelgumman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Puss o kram till dig och lycka till i morgon nu.

      Radera
  6. Håller med om det där med havet... det är något alldeles speciellt...
    Jag har gjort en vegetarisk rätt med broccolipesto i, flera ggr. Samma recept som ditt nästan , men inga pumpakärnor i min.
    Kram och fin tisdagskväll till dig!
    /Maria

    SvaraRadera
  7. Låter gott.
    Och havet ja, dit längtar jag också ibland. Kram.

    SvaraRadera
  8. Visst är det kul när man kan använda mat som är lite "halvvissen" och göra något gott av det :)
    Kram och trevlig kväll

    SvaraRadera
  9. Älskar havet och vågorna jag med, kan sitta i timmar på bryggan och bara njuta. Kram Eva

    SvaraRadera
  10. Älskar havet! Rogivande... och solglitter! Vilken sommarvärme ni har, underbart! Igår gjorde jag Ernst svenska pesto till pastan. Gott!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  11. Åhhhh jag förstår precis hur du känner kring det här med hav. Jag är uppvuxen vid havet och kan inte leva utan att få vara nära. Vi åker till Gotland i morgon och det första jag kommer att göra är att gå ner till havet :-). Tack för tips på broccolipesto. Kramar //Tina

    SvaraRadera
  12. Godmorgon Carin,
    Ja havet och andra vattendrag (jag har Dalälven, Siljan och Orsasjön på gångavstånd) är som livets blodådra och mumma för själen, så jag förstår behovet och längtan. Så vacker bild och då börjar jag att längta till Spanien så kopiöst. Jag är full av beundran över din kreativitet i köket och jag älskar att du tar tillvara på broccolin innan den blev gammal. Jag avskyr att slänga mat. När jag slutar jobba skall jag bli som du :-) Ha en underbar dag och njut av sol och värme. Jag skall ge mig ut i mörkret och kylan och åka till jobbet. Minus 8 är det idag. Brrrrr!
    Kramen,
    Anneli

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.