2019-01-29

Första dagen på veckan


Vi stack iväg in till Torrevieja efter att hantverkarna hade fått sitt frukostkaffe igår. Vi skulle nämligen till banken i ett ärende. Lika bra att vara tidigt ute och slippa stå i en massa kö där.

Bankbesöket gick smidigt och var snabbt avklarat så det fick bli en cortado (espresso med mjölk) i solskenet innan vi åkte vidare till jobbet. Även där flöt allt på som det skulle.

På vägen hem svängde vi förbi Skandinaviska butiken för att köpa kaviar. Men som vanligt blev det lite till i korgen innan vi kom ut där ifrån.

Hemma igen mötte vi hantverkarna i grinden för dom var klara för dagen. Dom sa att dom satt klart allt nu och i morgon (Idag) fogar dom och börjar med att sätta dit överliggarna som ska på plats med. Vi gick upp på takterrassen och tittade och vi är så nöjda med det vi ser.

När jag gick in och kom in i köket sedan höll jag på att få ett smärre vredesutbrott. För hela köket var fullt med byggdamm. Det blåste rätt bra igår och hantverkarna hade slipat sista väggen som var kvar. Den ligger precis vid patiotaket och där är det öppet på sidan av det. Vi kunde ha tejpat upp plast för öppningen om vi nu hade haft den tanken i skallen innan vi stack hemifrån. Men som sagt det hade vi inte och inte heller hantverkarna hade tänkt på det. Så det var bara att ta fram skurhink och skurtrasan och börja att tvätta rent allt. Det är vid sådana här stunder man är glad att man inte har lika stort kök (36 m2) som vi hade i vårt hus i Sverige.

Middagen kom nu på bordet lite väl sent på grund av rengöringen av köket. Men min hittapågryta var jättegod så det vägde upp det hela som tur är. 


En kaffe i stan innan jobbet.

 Sedan styrde vi bilen mot jobbet.

 Tur att dessa wienerkorv köptes så man kunde ta en korv under storstädningen när man var som hungrigast.

 Snart så är detta projekt färdigt och klart.

 Ja ni ser, det var lite dammigt.

Det blev en hittapågryta som blev supersmarrig. Det hamnade lite av varje i den. Både av ingredienserna och kryddor som jag inte brukar ha i annars.

9 kommentarer:

 1. Bygg- och slipdamm är ingen hit och det är lätt att vara efterklokt! Men nu är det undan och fint ser det ut att bli hos er.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj vad dammigt det blev. Inte roligt. Fast det ser fint ut där uppe. Hittepågrytan ser väldigt god ut.Ha en fin dag. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Så fint det blir! Fast det där dammet kunde ni ju ha sluppit... Alltid lätt att vara efterklok. Men tänk positivt - nu har du ju ett skinande rent kök igen (efter "lite" slit och släp) :-)

  SvaraRadera
 4. Det är kul när det blir bra när man improviserar. Tyvärr lyckas man sällan återskapa den. ����

  SvaraRadera
 5. Jobbigt med byggdamm :(
  Kram

  SvaraRadera
 6. Men suck, så dammigt! Men det verkar bli så bra på altanen :) Kram.

  SvaraRadera
 7. Så kloka Ni är, det skulle aldrig jag kunna klara av. Som jag mår just nu- Fick brev i går, om ca 30bdagar har De tid att kolla mina ögon. Viss det fanns ju alternativ,att åka till en annan stad och plats. Men i min ålder och allt annat, så skippar jag det. Jag är ju inte blind i alla fall. Att de var tvungna att flytta vår fina ögonklinik från Norrköping. Man farrat snart inget alls, det är nog lika bra det. Per har lämnat ett kuvert som jag skall föra vidare, alla fel jag gös OSV. Du kan l'äsavad
  vad jag skrivit sade Pera, men icke sade Nicke. Det får de l'sajälva. om 90 dagar kan De kolla min syn )))))

  SvaraRadera
 8. Det är felskrivet, om 3 månader det bliver ju 90 dagar. tyvärr.

  SvaraRadera
 9. Så fint det blir! Men visst är det trist att komma hem och se hur dammigt det är :(
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.