2019-03-22

En blåsig torsdag


Här blåste det igår så jag fick plocka tvätt lite här och där på takterrassen när jag skulle hämta den. Inte den som jag satt fast med nypor på tvättlinan. Utan den som jag fick hänga på tvättställningen som inte fick plats på tvättlinan. Men jag hittade alla trosor, kalsonger och strumpor till slut.

Jag hängde tvätten innan jag åkte iväg till jobbet annars hade jag nog tittat till den lite tidigare eftersom det blåste så dant och då torkar det snabbt.

Var en sväng in på handelsträdgården med för att köpa plastkrukor till tomatplantorna som måste sättas om snart i nya krukor. Men istället började jag titta efter ett granatäppleträd och sedan glömde jag bort plastkrukorna helt och hållet. Så jag åkte därifrån utan att köpa något alls.

Döm om min förvåning men igår hade vi faktiskt färdigmat på middagstallriken här hemma. Det hör inte till vanligheten precis. Men gubben hittade några rullar med olika fyllningar i på Mercadona sist vi var där och handlade. Det var inget fel på dom och snabbt gick det också att få maten på bordet.

Sedan blev det lite spanska övningar med hjälp av google translate när jag bläddrade i en reklamtidning från Mercadona med nyheter på kosmetika för våren. Gubben är bra mycket duktigare än mig på att förstå meningar. Men som sagt, övning ger färdighet.


Tycker nog mer att detta är en julblomma än en påskblomma. 

 De här där emot förknippar jag med påsken definitivt.

Här har vi färdigmaten + egengjord sallad.

Övningsboken.

8 kommentarer:

 1. Vad roligt det är med tomatplantorna som växer så snabbt. När du planterat om dina kan du väl ta en bild, så jag får se hur det blev. Jag kan bara några turistfraser på Spanska. Lustigt nog var det första jag lärde mig att fråga efter toaletten. "Donde esta el banjo por favor" Haha Ha en bra dag nu. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Ja, det blåste rejält häromdagen och utan solen blev det riktigt kyligt. Nu verkar det dock som vädret håller på att vända igen :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tur att du slapp gå över till grannen och hämta tvätt :)
  Räcker gott och väl med verktyg som hamnar fel ;)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ojdå var det så blåsigt . Tur att du hittade alla kläder och slapp klättra in till grannen

  SvaraRadera
 5. Ibland är det smidigt att göra det lätt för sig när det handlar om maten.

  Kul att lära sig ett nytt språk och övning ger färdighet :D

  Kram och ha en bra fredag!

  SvaraRadera
 6. Det kan verkligen blåsa här... Underkläder har jag aldrig "vågat" hänga utan (välsorterade) klädnypor. Men nu när jag har torktumlare så hänger jag dom inte alls :-D

  Haha! Det är ett rätt vanligt fenomen det där. Att man inte kommer hem med det man åkt ut för att handla. Men för vår del kommer vi sällan tomhänta hem, vi brukar ha med en massa andra grejer istället :-)

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 7. Oj sålångt före Ni är oss. Ljuvligsa bilder, men i kväll skippar jag domarsiffrorna ,lite jobbigt med Lets dance tycker jag, det är nog åldern som visar sig, Natti,natti natti

  SvaraRadera
 8. kan tala om att här också har det varit storm- Hoppas inte hela >Jordklotet blåser bort.
  Läter konstigt, men så konstigt är det inte. Vilka vackra ögon lilla Ellen har.
  Hungrigt på bygden i lindö. Tak för bilden, det är ju roligtvatt se hur de växer. Axel åker völ snart in i lunpen?? Nej jag skojar förstås.. Ge ellen lite Grötfrukost. Hi-hi

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.