2019-03-24

Spelaftonsmiddag


Jepp, det var vi bjudna till igår borta hos våra vänner Annica och Christer. Men innan vi gick till dom på eftermiddagen  trotsade vi vädret och gjorde en snabbrunda på lördagsmarknaden.

Blommorna var det inte mycket kvar av sedan 14 dagar tillbaka som jag köpte då. Och jag är inte ensam om i detta hus att gilla blomster på borden. Så litet mulet väder och regnet som hängde i luften hindrade inte oss ett dugg.

Det blev några churros med som vi tog och proppade i oss på altanen när vi kom tillbaka hem igen. 

Sedan fixade jag blommorna och gjorde 3 st. buketter till borden av dom innan jag hoppade in i duschen och gjorde mig i ordning för att gå på spelafton.

Först blev vi bjudna på bubbel när vi kom. Vi satt ute en stund eftersom solen hade tittat fram mellan molnbankarna som stoppat den tidigare under hela dagen.

Men när det var dags att äta gick vi in och satte oss runt ett dukat bord. Vi blev bjudna på räkor med en massa smarriga tillbehör till. 

En supergod paj med broccoli och fetaost på och en ostpaj som riktigt smälte i munnen. Sallad, bröd, hemmagjord pesto och hummus och aioli lastade vi på våra tallrikar med.

Efter vi njutit av maten och var mätta och belåtna kom sällskapsspelen fram. Vi startade med ett enkelt, inte själva spelet i sig (det var årtal man skulle kunna) utan reglerna på spelet var enkla. Sedan blev det ett mycket mer stressat spel som gick på tid. Ett stressat ljud från klockan när sekunderna tickade på gjorde att tankeverksamheten inte blev helskärpt. Ja inte hos mig i alla fall som nu hamnade på jumboplatsen. Men jag hängde inte läpp för det för vi hade så himla trevligt ändå.

Och som vanligt när man har kul springer tiden iväg så när klockan närmade sig 00.30 bröt vi upp. Och det blev ingen bokläsning igår heller innan lampan släcktes vid sängen.


Onyttigt mellanmål, men gott.

 På altanen.

 Matbordet.

 Lilla bordet i vardagsrummet.

 Goda räkor.

Med en massa smarrigt till.

 Sedan blev det sällskapsspel och många skratt.

7 kommentarer:

 1. Så trevligt det verkade ��

  SvaraRadera
 2. Kul med spel och tack för supertrevlig kväll :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiska buketter! Ibland måste man unna sig det lilla extra även om det är onyttigt. Här blev det en chokladboll.

  Kram och god söndag!

  SvaraRadera
 4. Trevligt med en spelkväll! Fast roligast är det ju förstås när man vinner ;-) Det där med årtal lät svårt, men alltid lär man sig något. Kanske... :-D

  Blommorna var superfina och maten såg smarrig ut. Ingen dum dag och kväll det där inte :-D

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 5. Så fina buketter! Och så mycket gott ni blev bjudna på! Förstår att ni hade en rolig kväll :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Buketterna blev super fina. Det skapar trivsel att ha blommor omkring sig så där tycker jag. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 7. Vilken mysig helg ni har haft kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.