2019-03-30

Vi traskar på


Vi har gjort milen varje dag sedan brorsan kom ner. Men det är helt okej för vi gillar att röra på oss alla tre.

Men innan vi stack iväg på vår promenad igår tog brorsan och tvättade om altanfönstren som jag tvättat innan han kom. För när solen kommit fram efter jag hade tvättat dom var dom lite randiga, och så kan man inte ha det tycker han som är en mästare på fönstertvätt.

Igår tog vi svängen längst med havet och styrde nosen mot Torrevieja. Vi gick bort till de små tavernorna för att se vad det är för musikutbud på fredagarna som vi har hört talas om.

Vi hittade ett bord där vi både fick sol och blev skyddade lite mot blåsten som var tillbaka igår igen.

 När vi satte oss kom två oldboyscyklister i sina tajta cykeldräkter och stannade till. Dom parkerade sina cyklar mot husväggen och den ena tog upp två apelsiner ur någon ficka på den tajta cykeldräkten och började skala dom.

 Hans kompis hade försvunnit helt plötsligt och han såg lite vilsen ut där han stod med sina apelsiner. Men när han skalat halva apelsinen kommer kompisen tillbaka med 2 stora öl i sina händer. 

Nu blev det körigt för han med apelsinerna. Skulle han vara nyttig eller skulle han falla på målsnöret. Jodå han föll för frestelsen (eller så var han jättetörstig) och la apelsinerna i hjälmen och tog ölen istället.

 Tog inte några bilder på cyklisterna för då kanske jag fått ett eller två apelsiner kastade på mig. Det jag vill säga med denna lilla  berättelse är att det rimmar inte i mina ögon sett med varandra sport och alkohol. Och det är ofta man ser dessa spänstiga eller  ospänstiga cyklister parkera sina dyra hojar och ta en vätskekontroll. 

Men vi nu däremot var ju bara ute på en promenad så vi beställde in lite olika tallrikar med mat och drack öl till detta så att vi skulle orka att gå hem till oss igen.

Musiken som det bjöds på var väl inte den bästa precis. Några halva låtar, några som dom inte kunde all text till eller några som dom bara kunde introt på. Men dom var underhållande i sig ändå.

Vi tog inte havsvägen tillbaka hem utan slank upp mellan husen och gick stora vägen tillbaka för att slippa blåsten.

Det blev bara några våfflor till middag/kvällsmat för ingen av oss var speciellt hungriga.


Tur man har en bror som fixar till tråkjobbet.

 Doft av tång, salt hav och lite vackra blommor.

 Här ser ni apelsinerna i hjälmen där pilen är.

 Liten blandning som man blev mätt av.

 Den här killen var nog den som kunde mest av dom. Men då gick vi hemåt igen.

Middag/kvällsmat.

10 kommentarer:

 1. Bra att även brorsan gillar att promenera :)
  Om han är sugen på mer fönsterputs finns det gott om fönster här hos oss ;)
  Ha en fin dag
  Kram

  SvaraRadera
 2. Skönt att ha sällskap när man är ute och promenerar. Det är lite tråkigt att gå ensam tycker jag.
  Snart dags att putsa fönstren här också, nu när våren kommit. Det är inget jag tycker om att göra. Har så höga fönster. Tar en evighet att putsa utan en massa ränder. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 3. GRATTIS PÅ ER STORA, FIBA BRÖLLOPSDAG. ÖNSKAR ER EN JÄTTEFIN DAG. PERA JAG VILL VARA MED PÅ NÅGOT, CAJSA SÅ FINA BILDER I DAG. JAG RÖSTde på RAVELLI I GÅR, INTE FÖR HAN DANSADE BÄST. MEN, MEN-
  HA NU EN BRA DAG ALLE SAMMANS KRAM FRÅN GUMMAN I SWEDEN-
  HÄLSA PERA MED- KRAMIS IGEN

  SvaraRadera
 4. Så smidigt med en extra översyn av fönsterna. Härligt dessutom med så långa promenader. Själv saknar jag att Husse inte kan gå med på grund av sitt knä. Cykling och öl lät som en märklig kombination och jag hade valt en annan dryck.

  Kram och ha en härlig lördag!

  SvaraRadera
 5. Vad duktigt ni traskar! :-)

  Vilken lyx att ha en bror som är mästare på fönstertvätt! Nästa gång han är på ingång så tycker jag du kan spara fönstren åt honom utan att ge dig på dom själv innan ;-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Så skönt med en egen fönsterputsare :) Mina blir alltid flammiga :(
  Roligt att stöta på er en snabbis igår!
  Kram och ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 7. Åh, suck vad underbart ni har det! Och vad duktiga ni är som motionerar på som bara den med en mil om dagen. Vi går en runda längs Orsasjön som är 5 km varje morgon, och tycker vi är duktiga :-) Vackra rosa blommor vid havet. Precis sådana hade vi utanför huset i Pacific Grove, Kalifornien och vi kallade det för isgräs. Ha en underbar helg!
  Kramen, Anneli

  SvaraRadera
 8. Så skönt med en bror som fixar. Kram.

  SvaraRadera
 9. Mysigt med besök av bror och härlig dag ni hade kram

  SvaraRadera
 10. härligt med långa promenader, håller helt med dig, sport och alkohol hör inte ihop. kram Eva

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.