Jag har blivit mer och mer duktig på att tänka till om man kan ta tillvara på det mesta som man kan äta. Det är mycket som man bara kastar i soporna utan att tänka till en gång extra om det går att använda.
Det senaste som jag sparat och använt är det som blir kvar när jag pressar apelsinerna varje morgon till vårt glas med juice som vi tar till frukosten.
Det blir lite fruktkött som jag sparat i en bytta i frysen. När byttan blivit full tog jag och körde det i mixern ihop med frysta bananer. Och vips så hade jag en nyttig apelsinglass. Inte den starkaste apelsinsmaken, men med en pressad apelsin blev det toppen.
Jag har även tagit apelsinköttet som blir kvar när man gör juice och klickat det direkt på frukostyoghurten på morgonen. Det blir också gott och smarrigt.
Apelsinkött från juicepressen. |
Apelsinglass med chokladsås.
Chokladsås
2 tsk. kokosolja
2 tsk. honung
2 tsk kakao
Värm kokosoljan och honungen i micron och rör sedan ner kakaon.
Klicka i resterna på frukostyoghurten.
Ser jättegott ut!!! Kram //Tina
SvaraRaderaGillar ditt tänk . Vi kastar inte mycket heller . ��
SvaraRaderaBra "inte-slänga-tips" där :)
SvaraRaderaEn ny smak på bananglassen är inte dumt
Kram
Ja, med lite fantasi kommer man långt!
SvaraRaderaKram
Du är duktig på att hushålla med resurserna! :-)
SvaraRaderaHa en finfin dag!
Tack för de goda tipsen. =) Kram Carina
SvaraRaderaMums, vilka bra tips kram och trevlig helg/Diana
SvaraRaderaSmart och visst kan vi ta vara på mycket men det gäller att komma in i det rätta tänket. På ren rutin kastar många sådant som kan användas bara man tänker ett varv extra.
SvaraRaderaKram och god fredag!
Oh this looks so nice and fresh and delicious.
SvaraRaderaThank you for the inspiration and all my best
Elisabeth
jag tar också vara på allt
SvaraRadera