Jag gör alltid mitt egna jordnötssmör och när det tog slut sist så var det även tomt i skåpet på jordnötter. Jag hade ingen större lust att knata iväg ner till Mercadona för att köpa nya heller.
Men så tänkte jag till och kom på att jag hade andra nötter och även en massa olika frön i skåpet. Så lite googlande på detta och vips blev det ett nöt och frösmör istället.
Jag hade hasselnötter, skalade mandlar, oskalade sötmandlar, valnötter, pumpafrön och solrosfrön. Jag rostade alla fröer och nötter i stekpannan. Man får vara försiktigt så de inte bränns.
Sedan hällde jag upp dom på en handduk och gnuggade dom så att lite skal släppte från söt och hasselnötterna.
I med allt i mixern och sedan är det bara att köra tills det börjar bli smör av det. Jag hade i lite kokosolja, vaniljpulver och salt i mitt smör med.
Rostade alla fröer och nötter först. |
Gnuggade dom i en kökshandduk.
Körde alla fröer och nötter i mixern länge. Smaksatte med kokosolja, vaniljpulver och salt.
Sedan är det klart att äta.
Hoppas det smakar lika gott som det låter :)
SvaraRaderaKram
Det låter otroligt gott. Tack för tips. Ha en fin dag kram från Nina
SvaraRaderaIbland är det bra att vara lite "lat" (inte iddas gå till affären, alltså). Då då kan man komma på braiga nymodigheter :-)
SvaraRaderaHa en finfin dag!
Kan tänka mig att det blev väldigt gott. !Man tager vad man haver, sade Kajsa Warg :D
SvaraRaderaKram och ha en bra dag!
Vilken uppfinningsrikedom frun har.
SvaraRaderaSå gott. Visste inte att det var så enkelt att göra eget nötsmör. Kram.
SvaraRaderaHemmagjort är alltid godast. Men jag är inte alls lika duktig som du. Det finns Lchf nutella som man gör på liknande sätt. Men man har i kakao också. Den är också god. Kram Carina
SvaraRaderaGodmorgon Carin!
SvaraRaderaJag tänker på ett ord när det kommer till dig: Talang!
Du ska bara veta vad många bra tips jag har hämtat från din blogg!
Kramen och ha en underbar dag!
Anneli