2019-03-23

Vad hände 😁


Det här hör inte till vanligheterna där vi var igår förstår ni. Det var likadant när vi bodde i Sverige faktiskt. Var det inte ett måste att åka dit så åkte vi inte dit som tex. en liten utflykt som en del gör.

Jaha, vart var det vi var någonstans då undrar ni kanske. Jo minsann, vi var en tur till IKEA i Murcia igår och skulle köpa en barnstol till våra små barnbarn. Och ett av dom kommer snart ner hit till oss med familj.

Nu ska jag förklara varför gubben inte vill åka till IKEA. Jo det är så, att det blir så dyrt när man åker dit tycker han. Man handlar aldrig bara det man åker dit för utan man köper så mycket annat "bra att ha grejer" som jag kallar det för också. Men jag tänkte att jag ska nog visa att en barnstol ska vi bara ha och sedan åka hem igen. Thats all!! 

Men vad händer, jo gubben börjar att stoppa ner ljus, småknivar, grytunderlägg, matta och barnböcker i kundvagnen. Då släppte min spärr med så några gosedjur, barnfilt, stekpanna, 1st. bordsunderlägg i flätad bast och så lite mera ljus.

Framme vid kassorna har dom som alla butiker har. Lura kunderna = merförsäljningsknep. Jag åkte inte dit men min lilla gubbe gjorde det. Så köttbullar, lingon, pulversås, kylklampar och kylväska blev det med.

Vi åkte dit i tron (jag i alla fall) om att handla en stol för 19€ och gick ut därifrån 159€ fattigare. 

Men det var bara "bra att ha saker" vi hade i påsarna. Och vi är inte så ofta på IKEA, så vi hade ingen skam i kroppen någon av oss när vi satte oss i bilen och åkte hem.

När vi kom hem packade vi upp våra saker sedan gick vi upp till vår närmsta krog och satte oss och tog en öl i solskenet och hade det bra.

Hemma igen lite senare testade jag den nya stekpannan och det kändes som ett toppenklipp helt klart godkänd.

Vi käkade och såg på tv:n innan vi hoppade i säng och tog en varsin barnbok som kvällslektyr. Nej, det gjorde vi inte men bra övningsböcker kommer det att bli.

Vi och några till var där.
Vi tog en fika såklart.

Här är stolen vi åkte till IKEA för.

Ingen barnstol i den kundvagnen.

Han skippade det färdiga moset i alla fall.

Sedan åkte vi hemåt igen.

En varsin öl och lite tilltugg till dom.

Sedan provade jag stekpannan.

Vi åt till solnedgången.

Våra spanskaböcker.

10 kommentarer:

 1. Haha! Det blir ALLTID så när man åker till IKEA! Fast den här gången var ju du oskyldig (till en början i alla fall). Allt är gubbens fel! :-D

  Ser att ni tog 340:an hem - hur gick det med rödljusen i Siscar? ;-)

  Ha en fin lördag - det här gråa lättar nog snart. Om inte annat kan ni värma er med alla ljus som ni köpt. Fast inte alla på en gång, kanske... ;-)

  SvaraRadera
 2. Ikea är en aning farligt .....tycker min man med .

  SvaraRadera
 3. Även här hemma finns en Antilop som används flitigt! Själv är jag inte så road av IKEA och tycker att det är ett ganska så tråkigt varuhus. Men visst, det finns mycket där.

  Kram och ha en bra lördag!

  SvaraRadera
 4. IKEA är trevligt att åka till och alltid blir det mer än man tänkt från början
  Kram

  SvaraRadera
 5. Haha, visst är det svårt att gå förbi ljusavdelningen utan att stoppa i några i korgen :D
  Den stekpannan har jag också och den är jättebra! Ja, även stolen har vi!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ha ha känner igen det där och jag har ett IKEA alldeles för nära :) Men man får mycket för pengarna och det gillas...
  Kramis från Titti

  SvaraRadera
 7. Det var ju en underbar berättelse. Kan se Amelia läsa Spanska böcker, noch alla era andra barnbarn
  Även jag läste Engelska sagoböcker för 80 år sen, jag undrar var de böckerna tog vägen.Men det var roligt, Man kan ju inte dpara på allt, spännande att få höra resten.

  SvaraRadera
 8. Visst har Ikea en hel del bra-att-ha-saker som ljus och liknande. Men deras möbler passar inte alls in i vårt 30-talshus. Kram.

  SvaraRadera
 9. Hahaha, vad kul! IKEA-tripp i ett nötskal. Men jag älskade alltid att besöka IKEA när vi bodde utomlands och speciellt i Italien och i Japan. Det var liksom lite som att komma hem mitt i allt kaoset och annorlunda kulturen. Vi gjorde alltid samma sak, lassade på oss en massa som vi inte tänkt. Vidare frossade vi i svensk mat. I Japan köpte jag alltid tunnbröd, hur mycket som helst. En gång frågade en Japan som stod bakom mig i kön om jag drev restaurang? Nej, jag är svensk, sa jag.

  Kramen och ha en strålande fin dag!

  Anneli

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.