2019-05-28

Osynlighetsknappen


Jo, den finns i alla bilar även i Sverige men vi har ett annat namn på den där. Där är det varningsblinkers den heter och används om det hänt något med ens fordon. Men här i Spanien där används den även för att dom tror att fordonet blir osynligt.

Här kan man stanna vart som helst och jag menar nu vart som helst och slå på varningsblinkern och bara kliva ut och gå ifrån sin bil och uträtta det man ska uträtta. Som t.ex. att gå in och handla, gå in på krogen eller kanske ta en sväng ner till havet.

Ordet osynlighetsknappen fick vi höra förra året av ett Svenskt/Spanskt par som sa att man brukar säga så om den. För här drar man inte bara i handbromsen när man kliver ur bilen utan även ett tryck på varningsblinkern om man inte står på en parkeringsplats.

Igår när vi var ute och gick så såg vi en dam som använde denna osynlighetsknapp istället för att köra fram till parkeringsplatserna  som fanns några meter längre fram på gatan.

Nej hon parkerade mitt utanför affären hon skulle in i och byta stolsdynor som hon plockade fram ur bagageutrymmet. Och som ni kan se på bilderna, så står hon mitt i en rondell för de som skulle åt höger i den. 

Men hon hade slagit på osynlighetsknappen och då, sim sala bim är man borta ur trafiken.

Kunde inte komma närmre ingången.

 Inte något värst tutande och pekande utan alla kör helt sonika bara förbi.

Fick ingen bild på damen och dynorna som jag trodde. Men hon är där bakom bilen med dom.

9 kommentarer:

 1. Det är lustigt men jag har sett exakt samma beteende när jag var i Italien. Den enda i Sverige, vad jag vet, som gjort så, är prinsessan Madeleine för många många år sedan. Och då blev det skriverier i pressen. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Haha! Osynlighetsknappen var ett bra namn på den :-D Spanjorerna parkerar precis hur som helst, och när dom själva tycker att det kanske är liiite dumt till, då är det bara att slå på varningsblinkersen så är det lugna pucken :-D

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Osynlighetsknappen var ett bra namn :D Men visst är det galet hur de parkerar ibland....själv skulle man aldrig ens komma på tanken!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Verkar som de flesta bilister accepterar hur vissa parkerar. För inte tutar vi heller när någon står tokigt.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det var ett bra namn på den knappen men jag förmodar att alla är så vana vid att många gör så. I Sverige hade reaktionerna blivit annorlunda.

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Haha Älskar’t! Önskade att jag vågade trycka på osynlighetsknappen när jag är i stan!

  KRAMAnna

  SvaraRadera
 7. Ha ha! Jag såg en bil häromdagen, mötande som hade varningsblinkers på. Ungefär som...akta på er. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 8. Såå knasigt... men ett bra namn på fenomenet! Man skulle nog aldrig komma undan med det hemma i Sverige. Kram //Tina

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.