2020-01-28

Tidig morgon


Åkte iväg redan vid 07.15 igår morse för att jobba. Vid middagstid var det färdigjobbat och vi åkte hem för att förbereda oss för gubbens läkarundersökning som han hade kl.17.00.

Jag förberedde middagen och gubben pysslade i trädgården lite när vi kom hem. Sedan var det dags för dusch och göra sig i ordning för det lilla stadsbesöket.

Vi var där redan 16.45 och hela besöksrummet var fullt när vi kom. Här var det lika dant som på alla andra instanser som vi varit på sedan vi flyttade hit till Spanien, en människa för varje moment.

Först var det in till ögondoktorn som kollade synen lika fort som man knappt hann blinka 2 gånger. Sedan ut till ruta ett igen, besöksrummet och vänta en stund tills nästa läkare ropade upp gubbens namn. Det var en kvinnlig läkare som inte kunde någon engelska alls, hon tog blodtrycket. Ut i besöksrummet igen och invänta att doktor nr.3 skulle ropa upp gubbens namn. Där gjorde han ett körtest på en dator. Testet liknade ett gammalt datorspel ungefär. När det var klart fick vi sätta oss i besöksrummet igen en stund innan receptionisten ropade upp namnet och överlämnade läkarutlåtandet och ville ha betalt. 

Nu ska bara gubben gå och ta ett nytt kort till det nya körkortet och sedan lämna in det hos vår revisor så sköter de resten åt gubben så han får det nya körkort.

Hemma igen käkade vi på balkongen och satt där en stund innan vi gick in och tog kväller. För i morgon (idag) ska vi iväg på en liten tripp neråt kusten igen.


 Solen hade inte kommit upp på himlen när jobbdagen började.

 Godkänd gubbe som gick ut ifrån Cereco.

Det blev tidig kväll.

6 kommentarer:

 1. Vilken procedur, 3 läkare för den detaljen ..
  Men du milde vilken soluppgång!!
  Önskar Er en fin dag idag, kraaam Kate 🌷

  SvaraRadera
 2. Oh, vilken vacker soluppgång du hade fotat! Fantastiskt.
  Vad festligt att din man fick göra ett körtest på dator. Bra att allt är så gott som färdigt nu och att ni slipper sitta i väntrummet igen. För det verkar vara en något långsam procedur.
  Kram från ett snöigt Sundsvall
  Carina

  SvaraRadera
 3. Det var onekligen en lite annorlunda undersökning för ett nytt körkort. Tre läkare dessutom... Undrar om det inte kunde effektiviserats...

  Kram

  SvaraRadera
 4. Skönt att han blev godkänt :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken jobbig procedur. Skönt att han blev godkänd. Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.