2020-01-10

Dags för veckohandling


Igår hade vi varit hemma en vecka redan och det var dags att fylla på kylen och frukt och grönsaker igen. Men vi skulle också köpa ny gasol och till järnaffären en runda till innan hemgång.

Vi började med järnhandeln för att köpa täcklock till avloppet in på toan. De är alltid så trevliga alla som jobbar där i affären. De skojar med en och många har lärt sig lite svenska, norska, tyska och engelska ord och meningar med. Kanske dit man ska gå och lära sig lite mera spanska 😉😁.

Sedan åkte vi upp till Villa Martin och bytte gasoltub. Färden gick vidare till Chinobutiken och senare till Leroy & Merlin. På L & M köpte vi en ny kran till tvättstället för den behövdes verkligen bytas ut.

Sista stället på gårdagens utflykt gick till Mercadona. Inte alls mycket folk i affären så det gick relativt snabbt att handla.

Gubben satte igång på toaletten med det som skulle fixas och jag styrde med maten. Jag gjorde blomkål och palsternackssoppa. Gubben vill ha lite krämig soppa och inte någon blaskiblask variant. Soppan blev inte blaskig men mer som (3 mån. barnburksvariant) puré. Visst kunde jag ha spett upp den lite till med grädde eller mjölk. Men nej, det gjorde jag inte och den var faktiskt god att äta så.

Hade brytbröd till den.

 Avokado och knaperstekt bacon som tillbehör.

Bon appétit

8 kommentarer:

 1. Såg gott ut - som alltid :-)

  Jag kom på igår att det bästa sättet för mig att lära mig mer spanska är att gå och klippa mig. Min frisörska pratar jättemycket med mig och jag hankar mig fram på min undermåliga spanska medan hon kommer med glada tillrop och uppmuntringar :-D

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 2. Så god er mat såg ut! Jag håller med gubben din om att soppor absolut inte får bli blaskig så denna verkade perfekt!

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
 3. Jag vill inte heller ha blaskig soppa, så din såg jättegod ut!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det är lättast att lära sig ett språk genom att lyssna. Nu kan ju det vara ett problem med spanjorer som pratar så himla fort. Men man kan ju ladda ner språkkurs på nätet som man lyssnar på och upprepar ord.
  Kan man lyssna på när man har tid och lust.

  Din soppa var säkert jättegod. Och jag gillar inte heller för blaskig soppa, hellre puré aktig då.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Skönt att få bort en bidé som bara tar plats. God mat, som vanligt!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Håller med T, krämiga soppor är bäst :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Mmm soppor ska vara krämiga :) så håller med din gubbe, ser jättegott ut. Kram Eva

  SvaraRadera
 8. Vilka härligt soliga dagar ni har och smycket god mat du fixar! Kram //Tina

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.