2020-12-11

Hoppet är vår vän?????

 

Eller som man också säger, hoppet är det sista som överger en. För vi vill så in i bomben hem till Sverige i jul, till barn och barnbarn.

Vi har en resa bokad sedan länge tillbaka men när Spanien gick ut med i slutet av November att man var tvungen att ha ett PCR-test för att komma in i landet igen. Blev det stört omöjligt för oss.

Testet får inte vara äldre än 72 timmar och det tar två till tre dygn innan man får sitt resultat. Nu under juletider är det många klämdagar dessutom, så väldigt svårt att kunna göra detta test.

Sedan kom nästa fråga, var kunde man göra detta test?? Hittade en eller två ställen i Norrköping. Som tyvärr inte gav utdelning i vårt sökande. Den ena hade stängt i mellandagarna och den andra tog inte det testet fast det står att de gör det.

Igår kom Spanien med nya tillstånd för inresa till Spanien. Först gick de ut med att det var ett antigentest som behövdes. Men det är ett TMA-test som gäller och ska vara lika tillförlitligt som ett PCR-test och betydligt billigare.

På det här testet får man dessutom svar inom 2 timmar och det är dessutom bra mycket billigare än vad PCR-testet är. Så detta ändrade våra chanser igen för en eventuell resa.

Gubben satt igår i telefon och pratade med olika ställen runt om i närheten av Norrköping och Nyköping. Inga konkreta svar eller positiva besked blev det inte tyvärr. För det verkar inte som någon gör detta TMA-test i Sverige ännu.

Vi vet allihopa, att går det inte så går det inte. Men då är det den allra första julen utan våra nära och kära, och det känns i hjärteroten.

Men som sagt vi har en vecka kvar att leva på hoppet och hoppas på ett mirakel.Det är tur att kaffe finns.


8 kommentarer:

 1. Det är verkligen inte lätt att hänga med i alla dessa turer om vad som gäller för inresa... Håller tummarna att det ordnar sig för er!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så tråkigt om ni inte kan åka till Sverige för att träffa barn och barnbarn och jag förstår verkligen att det känns ledsamt. Samtidigt så verkar det väldigt rörigt att få till ett test så risken finns väl att ni fastnar i Sverige för en längre tid vilket ni kanske inte vill.

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
 3. Hoppas att det ordnar sig för er. Det är svårt med längtan. Kram

  SvaraRadera
 4. Så många olika direktiv, hoppas det löser sig med testerna så ni kan fira jul med era käraste.

  Ha det fint till dess.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Håller tummarna att det ordnar sig :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Håller tummarna för er!
  Det känns "sådär" även för oss i år, tycker jag. Det är vår tur att ha alla barnen och deras respektive och barnbarnen här på julafton (förra året var de hos andra hälftens föräldrar) och vi skulle fira tillsammans alla, men vi är ju fler än 8...
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 7. Tänk så mycket besvär ett litet virus kan skapa och massa tråkigheter. Men lev på hoppet, själv håller jag tummarna att det går hela vägen
  Kram

  SvaraRadera
 8. Hoppas det ordnar sig , gubben är sugen att åka ner efter nyår , vi får väl se hur det går då detta test måste tas . //Christina

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.