2020-12-22

Utanför dörren

 

Jodå, utanför dörren kom jag allt igår. Jag gjorde min lilla löprunda sedan blev det ett dopp i poolen. Som nu har stigit i graderna med 2 grader, så nu är det +14 igen.

Såg på tv:n i morse att kallbad är i ropet igen. Fler och fler börjar att vinterbada. Dottern berätta när vi pratades vid att hon hade också provat på det i helgen i en sjö hemmavid. 

Jag hade satt en bröddeg på jäsning på morgonen som jag bakade ut vid middagstid och lät den sedan fortsätta jäsa till långt in på eftermiddagen.

Jag gjorde ett hittepårecept (vem blev förvånad) som skulle likna vörtbröd. Så några exakta mått finns inte tyvärr, men det blev väldigt gott. Vi gjorde ett provsmak när vi satt vid tv:n på kvällen.


1st 33cl. öl, 1 kopp kaffe, rumstempurerat smör ca.75-100g., kockens superkrydda som är god till gröt och dylikt, salt, mörk sirap ca. 1dl., russin, 25g. jäst, rågmjöl och vetemjöl till degen kändes okej. Lät degen jäsa länge 2 gånger och sedan in i ugnen på 200 grader i ca. 20-25 minuter.Det blev skinka på och en kopp kaffe till mackan.

6 kommentarer:

 1. Nu är det nästan sommar med så varmt i poolen. 😳 Mackan såg inte otäck ut alls. Mums!

  SvaraRadera
 2. Vinterbada lär jag aldrig göra :)
  Julskinkan så extra god ut. (Har inte ätit det på flera år)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Brödet såg jättegott ut. Förvånar mig inte när det är du som bakat.
  Vörtbröd med skinka, det är riktig julkänsla.
  Ha det fint.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Den mackan såg verkligen supergod ut!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Så god mackan såg ut!
  Även om jag tycker om att bada så är vinterbad inget för mig. Även här ökar det dock i popularitet. Vårt nya kallbadhus är väldigt uppskattat.

  Kram och god tisdagskväll!

  SvaraRadera
 6. Heeej! nu har jag äntligen läst ikapp alla inlägg jag missat här, och det var mååånga... jag skäms nästan nu..
  Vilka söta gris-drinkar du gjorde! =) Haha... ja vi är lika här, vissa projekt ska ta lite tid ;) Bastun är ett sånt projekt som vi vill suga riktigt länge på innan det är helt klart haha... Teamwork är väl jättebra!
  Åh, måste testa att göra "glubbel" själv, har bara köpt färdig glõet.
  Jag tänker lite extra på er som inte kan komma "hem" till Sverige i jul och träffa era barn och barnbarn... förstår att det måste kännas rätt tufft. Vi får verkligen hoppas att vaccinet dämpar ner denna pandemi ordentligt framöver!
  Kram och god jul!
  /Maria

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.