2021-01-10

Man blev så glad

 

Morgonen var lite gråmulen och några regnstänk kom det. Men sedan hände det, helt plötsligt kämpade sig solen fram mellan molnen.

Så på med en maskin tvätt och på med träningskläderna, för nu skulle kroppen på promenad och tvätten skulle hängas på tork uppe på takterrassen.

Jag gjorde min runda och gubben höll till i trädgården och kollade till grannarnas krukor som nu hade fått sig en ordentlig rotblöta efter dessa regndagar.

Tog mig en dusch när jag kom tillbaka och sedan satte vi oss på altanen och tog ett parti Gin Rummy. Annica och Christer pratade om det kortspelet för ett tag sedan, om vi hade spelat det. Och det hade vi många gånger. Både själva och alltid när vi träffar gubbens faster och farbror (som var ett tag sedan) så blir det ett parti Gin Rummy.

Det gick väl sådär för mig, gubben vann rätt så stort. Men det får bli en revansch idag, och då jäklar ska jag vinna.

När vi satt där och spelade kom det lite regn igen och då kom jag och tänka på tvätten på taket. 😲 Ja, det blev en liten ramsa av de mindre fina orden som jag rabblade upp.

Sådana här dagar (som nu inte är alltför ofta) skulle jag vilja ha en torktumlare. Så man blev av med tvätten med en gång. Men va sjutton är en tvätt som blir sköljd en gång till av regnet, som världen ser ut just nu. Precis, inte ett skit. Så vi får hoppas att den kommer bli torr idag istället, som inte ser så ljust ut just nu 😏.

Vi hade även tänkt att tända grillen till middagen, men lammkotletterna fick stekas i stekpannan istället. Men de blev inte sämre för det och middagen satt vi och njöt av ett bra tag innan vi tog ut kompassriktningen till tv-soffan och intog ryggläge där.

Så lördagen var toppenbra förutom en liten kort sekund på grund av tvätten. Men det var bara en kort sekund 😊.

Hur var er lördag????

Lammkotletter med klyftpotatis.


Både färsk och torkad rosmarin till.



Två goda röror till blev det. En getostkräm (smulad getost i yoghurt) och en med oliver, persilja, rödlök, balsamvinäger och olivolja.

8 kommentarer:

  1. Jag är så nöjd med min tvättmaskin med inbyggd torktumlare. Fast jag tumlar bara underkläder i den. Det gör att resten av tvätten ryms här nere på torkställningen på terrassen och på galgar på pinnen (utom lakan, dom åker fortfarande upp på taket när det är finväder-garanti). Blir det överraskande regnskurar så är det bara att lyfta in torkställningen. Häpp! :-)

    Du hade i alla fall tur att det inte var ett sandregn som kom :-D

    Ha en skön söndag!

    SvaraRadera
  2. Idag har jag tvättat och det får hänga inomhus. Tur att man kom ut igår. Idag är det inte så mysigt. Ha det! Kram

    SvaraRadera
  3. Vilken bra dag det blev bortsett från regnet. Hoppas att du får en snabb revansch i kortspelet. Vår dag blev också bra men söndagen känns lite gråare.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Fick mycket gjort hemma under lördagen. Vilket straffar sig fysiskt idag.
    Er middag såg sagolikt god ut. Här blev det köttfärslimpa med svampsås och potatis.
    Inte heller så dumt.
    Lycka till med kortspelet idag Carin.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  5. PS: Ruth har lämnat en hälsning till dig bland kommentarerna i mitt Skyltsöndagsinlägg :-)

    SvaraRadera
  6. Åh tänk att få hänga ut tvätten! Det längtar jag efter nu...
    Söndag igen! Helgerna går ack så fort!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  7. Grattis sol och värme hos er i södra Spanien. Madrid har inte haft snö på 100 år och nu har de fått en halvmeter snö. Såg att Spanie även hade -30 grader!! Helt galet det har blivit med klimatet!!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  8. Det där är en av mina favvomåltider. Getostcreme brukar jag servera till men oliverna har jag inte provat. Får bli nästa gång, tack för tips/recept.
    Kram Monika

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.