2022-10-24

Det blev lite gjort

 

Gubben höll på med sitt ute och jag fixade med mitt inomhus. Jag bäddade rent, körde en maskin tvätt, dammsög och satte en surdeg på jäsning, innan jag gick ut.

Vi gick upp på takterrassen båda två för jag hade fixat en varsin räkmacka på de räkorna som blev kvar efter jag hade gjort räkrisotton på lördagen.

Vi satt där uppe ett tag och bara njöt av höstluften (+27 🙊) men det är en annan sort luft och värme nu mot vad vi har mitt på sommaren. För spanjorerna är det ordentlig höst nu. Så det är jackor, kappor, byxor och läderstövlar eller kängor nu. Ser på ungdomen som ska till skolan på morgonen när jag är ute och springer. Jag kommer i shorts och t-shirt och många av dem kommer  i tjocka jackor och jeans.

På eftermiddagen pysslade jag och gubben satt och klöv ved. Inte till att elda med inne utan att ha till vår grill.

På kvällen blev det Robinson och David Hellenius på tv:n.


Räkmacka och en kall öl i solskenet.


En liten trasmatta från Chinobutiken för 1,50€. Blev en liten sommarväska till mig.



Älskar min surdeg som jag har i kylskåpet. Som jag bara matar på emellanåt och bakar bröd utav när de gamla tar slut.

10 kommentarer:

  1. Jag tycker minsann att det är skönt att nästan-frysa ibland. 🍁🍂 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Njaaa, det vet i tusan. Där kan jag nog inte hålla med dig.
      Kram

      Radera
  2. En evighetsdeg med andra ord ;)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det kan man väl kalla det för. Ingen 30 minuters jäsning där.
      Kram

      Radera
  3. Vi har helt klart olika syn på vad som är höst och höst. För mig är era temperaturer sommar så klart.
    Så fin och personlig din väska blev!

    Kram och god måndag nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Temperaturen är sommar för mig med. Men det blir fortare mörkt och det är fuktigare på kvällarna nu, än när det är högsommar.
      Tack, det är ingen annan som har den 🙄😃 i alla fall.
      Fin måndag till dig med.
      Kram

      Radera
  4. Jag tar ditt underbara krabbbröd direkt :-))
    Jag bakar även surdegsbröd... Jag använder min egen malda råg från den lokala bonden. Och precis som du, din egen förrätt, som måste stå i kylen till nästa gräddning så att den håller.
    Vad använder du för mjöl? Ditt bröd ser lätt och gott ut... Yes, jag lägger upp en bild på mitt bröd på bloggen snart :-))) också... bra idé av dig.
    Många hälsningar till dig. Hug Viola

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har både svenskt och spanskt mjöl i min surdeg. Köpt det svenska mjölet på Skandinaviska butiken här. Men det är mer vetemjöl än rågmjöl i den. Låter lyxigt att ha en bonde i sin närhet och kunna köpa mjölet där.
      Ska bli spännande at se ditt bröd.
      Kram

      Radera
  5. Den räkmackan såg god ut, mycket godare än er tapas häromdagen. Lagom mycket (lite) bröd.
    Kram Monika

    SvaraRadera
    Svar
    1. De var mycket smarriga också.
      Och håller med dig om brödet 😉.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.