2024-10-01

Ny vecka igen

 

Och den började med en tidig promenad i byn. För Ixa började irra runt i sängen innan klockan 06.00, och hon hade inte gjort 2:an på kvällspromenaden. Så det var lika bra att gå ut så det inte skulle hände en olycka, när hon nu säger till.

Men någon 2:a var det inte som var orsaken till rantandet i sängen, utan det var nog mest att hon tyckte att nu skulle vi inte ligga och sova längre. Hade man vetat det, så hade vi sagt till att hon skulle lägga sig igen. För det gör hon då med lite protest, tills det är dags att stiga upp.

Gubben hade en morgontid för att ta prover borta på vårdcentralen, och då passade han på att säga till om de medicinerna som inte kommer att räcka när vi åker till Sverige. Så idag får vi se om informationen nått fram och att han får sina mediciner på apoteket.

På kvällen var vi utbjudna av Torbjörn och Solveig på middag. Vi skulle mötas 18.30 på Alingui i Los Balcones. Vi tog bilen dit och var där lite före utsatt tid. Strax där efter kom Torbjörn och Solveig. Det var inte mycket folk när vi kom, men efterhand så kom det flera gäster.

Vi tog 3-rätters allihopa, och jag började med friterad camembert. Sedan valde jag en hamburgare på nötkött och pommes till den. Efterrätt blev en kula vaniljglass.

Men fy vilken besvikelse det blev på hamburgaren. Så smaklös och fesljummen när den kom in. Solveig fick fel mat, så där fick de byta ut tallriken till rätt. Sedan var det dags för efterrätten och då kommer han in med chokladglass till oss som valt vaniljglass. Så det var bara att vända om och komma in med rätt glass. Såg faktiskt att det var fler bord som sa till om maten. Om det var fel på tallriken eller om de bara klagade på något det vet jag inte.

När vi kom hem igen så blev det en kvällsrunda med Ixa och en stund vid tv:n innan läggdags. 


Inte många man möter vid den här tiden på morgonen.


Solen sken när vi kom och det var mörkt när vi åkte hem.



Den såg god ut, men fy vilken besvikelse det blev.