2016-11-16

Glutenfri Kladdis

söndags åt vi kladdkaka med grädde till kaffet. Kladdkaka går alltid hem hos både små och stora. Jag dekorerade den med hallon och blåbär och pudrade över lite florsocker.
GLUTENFRI KLADDKAKA
100 gram smör
100 gram nougat
100 gram mörk choklad
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1 1/2 dl glutenfritt mjöl
1/2 tsk fiberhusk
2 dl socker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten och chokladen i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde.


9 kommentarer:

  1. intygar att denna kaka är jättegod, tusen tack

    SvaraRadera
  2. Men Mums vad gott. Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Lät hur gott som helst, och såg ännu godare ut :-) Sådärja. Nu har jag dräggel i tangentbordet igen... ;-)

    SvaraRadera
  4. Såg verkligen god ut :)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Perfekt med ett glutenfritt alternativ. Kladdkaka är så gott.

    SvaraRadera
  6. Hur gott som helst! Kladdkaka är en klar favorit:) Önskar dig en fin kväll..Kramiz

    SvaraRadera
  7. Woow, vad smarrigt! Måste tyvärr avstå allt gott ett tag så jag kommer i kläderna. Fniss! Kraaam Pia

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.