GLUTENFRI KLADDKAKA
100 gram smör
100 gram nougat
100 gram mörk choklad
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1 1/2 dl glutenfritt mjöl
1/2 tsk fiberhusk
2 dl socker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten och chokladen i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde.
intygar att denna kaka är jättegod, tusen tack
SvaraRaderaMums vad gott kram
SvaraRaderaMen Mums vad gott. Kram Anette
SvaraRaderaMmm gott & vackert ❤️
SvaraRadera/Kram
Lät hur gott som helst, och såg ännu godare ut :-) Sådärja. Nu har jag dräggel i tangentbordet igen... ;-)
SvaraRaderaSåg verkligen god ut :)
SvaraRaderaKram
Perfekt med ett glutenfritt alternativ. Kladdkaka är så gott.
SvaraRaderaHur gott som helst! Kladdkaka är en klar favorit:) Önskar dig en fin kväll..Kramiz
SvaraRaderaWoow, vad smarrigt! Måste tyvärr avstå allt gott ett tag så jag kommer i kläderna. Fniss! Kraaam Pia
SvaraRadera