2016-11-03

Ytterliggare en check på listan

Igår var vi hos polisen i Elche för att fixa nie-nummer som vi måste ha.
(Ett NIE-nummer är som ett personnummer för icke-spanska medborgare och behövs i Spanien bland annat vid köp av bostad, öppnande av bankkonto, arv eller vid andra liknande ärenden. När man tilldelas ett NIE-nummer behåller man samma nummer livet ut.)
Vi hade bestämt att vi skulle träffas hos advokaten i Torrevieja på morgonen innan vi åkte till Elche. Hans kollega Christina skulle följa med oss dit och vi skulle åka i varsin bil för hon skulle vidare sedan på fler uppdrag. När vi kom ut på gatan och skulle hoppa in i våra bilar sa hon, håll er bakom mig nu. Resan gick väldigt fort med betoning på väldigt fort. Hon körde som hon var jagad av oss. Det var gasen i botten, slalomåkning mellan bilarna och tvära inkörningar framför bilar. Så med andra ord, hon körde precis som en äkta spanjor. Jag var totalt slut i huvudet när vi kom fram. Men hos polisen gick det snabbt, hon slank före i kön på något sätt för att hon kände någon höjdare där. Alla papper som vi skulle skriva under tyckte hon att vi kunde göra utanför vid några bord som fanns där. Men på väg ut pratade hon på friskt om Spanien och vi frågade en massa också. Så helt plötsligt stod vi vid bilarna och sa hej då. Då tjoade hon till och slet upp bunten med papperna. Så vi skriv under dom hängande på hennes motorhuv. 

Efter denna händelserika morgon tog vi och styrde bilen till La Marina för att bada. Men först var vi tvungna att ha något i magen. Så det fick bli kaffe och macka på cafét som ligger på vägen ner till stranden. Nere på stranden somnade vi in båda två riktigt skönt och gott en stund. 

När vi åkte hem åkte vi in på köpcentret Habaneras för att kolla in en butik som grannen rekommenderade till oss. Men vi hade nog missuppfattat varandra lite. För några möbler sålde inte den affären.

 Men något som min lilla gubbe älskar sålde dom där. Ja, ni ser själva vad han blev glad att se.

4 kommentarer:

 1. Vad roligt att allt börjar komma i ordning vad gäller papper och sånt. Men mindre kul att behöva haka på en som kör som en hel spanjor i den här trafiken... Jag skulle nog ha behövt en papperspåse att hyperventilera i :-)

  SvaraRadera
 2. Men jisses vilken bilfärd! Tur ni kom undan med livet i behåll :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj då kära nån där blev det bil-åka av. Är det ved, som min måg är ute efter i Spanien med ? Han kanske skulle ha blivit vedhandlare.
  Nej jag skojar han var toppen som blomsterhandlare.
  Ni kommer inte att gilla vädret när ni kommer hem till Sverige igen..
  Väckar- klockan går fel hos dig lilla gumman.
  Det är mycket i görningen nu för er del. Snygg hatt på Tommy
  kram från Hajan

  SvaraRadera
 4. Något som jag inte gillar här i spanien är just bilkörningen.. Det går lika vilt till här hos oss😄 Jag kör helst inte själv utan det blir maken som får köra.. Ha de gott..

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.