Recept
1dl honung
1/2 dl råsocker
1 1/1 dl grädde
1 msk brödkryddor
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 dl torkade aprikoser
1 dl pumpakärnor
1 dl valnötter
1 dl pistaschnötter
2 dl vetemjöl
1 tsk flingsalt
2 tsk bikarbonat
smör och mandelspån till formen
Sätt ugnen på 150 grader
koka upp honung, råsocker, grädde och alla kryddor i en kastrull. Låt det sedan svalna.
Hacka aprikoserna och blanda ihop med pumpafrön och nötter. Tillsätt mjöl, bikarbonat och salt.
Blanda ihop de torra ingredienserna med vätskan.
Häll smeten i en bröad sockerkaksform.
Grädda i mitten av ugnen i 40-50 minuter. Brödet ska inte vara kladdigt.
Jag böt ut vetemjölet på glutenfritt mjöl och 3 tsk pofiber. Hade inte heller mandelspån till formen utan glutenfritt skorpmjöl.
|
Såg väldigt gott ut, brödet :-) Här blev det motion istället för mysdress. Lite maraton, sådär... ;-) Men nu har dom åkt på, gosekläderna.
SvaraRaderaVisst är det härligt med mysdressdagar😄Ha en fortsatt härlig kväll.. Kramiz
SvaraRaderaDet såg verkligen gott ut, kom på något Du skulle nog ha blivit bagare , det kanske vore något att satsa på.
SvaraRaderaJag också har varit duktig i dag, men nu går jag och lägger mig.
I dag har jag haft kålpudding. det var jätte gott.
Välkomna i morgon på kaffe klockan 11.00 vi ses
kram mamma H
Det lät som en riktigt härlig dag :) Men du latade ju inte bara dig! Brödet såg verkligen gott ut!
SvaraRaderaKram
Precis som en lördag ska vara! Loj och lat...
SvaraRaderaNäe nu blir det till att baka bröd, låter hur mumsigt som helst!
Kram från Titti