2022-11-06

Kaputt


 Vi brukar skoja om att vi aldrig blir förkylda eller febriga. Att sådant inte biter på oss 🙄 för vi är nästan aldrig sjuka.

Sist var det i April när vi var i Sverige som gubben åkte på värsta hostan och feber. Jag fick det när vi kom hem igen. Men innan dess är det väldigt, väldigt länge sedan.

Men i fredags kväll började gubben känna sig lite frusen och kli i halsen. På natten vaknade han och var som en het kamin.

Så igår gick jag bort till La Zenia och köpte en ny febertermometer. Våran vi hade med oss från Sverige hade gjort sitt och fungerade inte längre. Jag gick ett litet varv i några affärer också innan jag vände hemåt igen till min sjuka gubbe.

Vi skulle ha haft gäster på grillmiddag på eftermiddagen men det fick vi ställa in. Så det blev en lugn lördag istället. Det gubben hade tänkt att bjuda på från grillen gjorde jag i stekpannan istället.


Nu har vi en fungerande termometer.


Nu är det ett faktum att julen snart är här. Dags att leta julklappar.


Bankade ut nötkött som kryddades. På med ost och serranoskinka. Vek köttbiten dubbelt och panerade den med ägg, mjöl, ströbröd, vitlök och persilja.


Potatisklyftorna som vi hade till var blandade med olivolja, parmesanost, salt, paprikapulver och pankoströbröd. Sedan in i ugnen i ca. 30 minuter på 225 grader.


Det blev en riktig barbecuemiddag.


  

8 kommentarer:

  1. Virus och baciller finns överallt och till sist kommer de ikapp de flesta av oss. Krya på er! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tydligen är det så 😉.
      Tack!!!
      Kram

      Radera
  2. Vilken god middag ni kunde njuta av i alla fall. Alltid något. Hoppas gubben din kryar på sig fort och att du slipper smittan.

    Kram och god söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr, så vaknade jag med feber i morse 🙁.
      Fortsatt fin söndag till dig med.
      Kram

      Radera
  3. Hoppas han kryar på sig fort och att ni kan ha grillmiddagen lite längre fram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer vi att ha, helt säkert 😃.

      Radera
  4. Oj, det lät riktigt smarrigt! Hoppas det smakade för din gubbe. Krya på sig till honom.

    KRAM Anna / Channal

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev gott, men nästa gången får vi testa det på grillen.
      Tack!!!
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.