Gjorde en glutenfri äpplekladdkaka till kvällsfikat i min minsta springform här om dagen. Till kladdkakan serverades vaniljglass när den var dags att äta den.
GLUTENFRI ÄPPLEKLADDKAKA
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 stort äpple
2 tsk vaniljsocker
kanel
1 1/2 dl havregrynsmjöl (mixade havregryn)
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och havremjölet. Rör ihop allt till en smet.
2. Skala och riv äpplet och rör sedan ner det i smeten.
3. Häll smeten i den smorda springformen och pudra över kanel på smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca.15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Servera den till kaffet med vaniljglass till eller en gräddklick.
Mums vad god den ser ut, den ska jag testa. Kram Eva
SvaraRaderaDen du! Tack för receptet. ����
SvaraRaderaDen lät verkligen riktigt god så jag noterar receptet!
SvaraRaderaKram
Den såg verkligen god ut!
SvaraRaderaKram
Såg himla gott ut! Men springform? Duktigt av dig att hinna ifatt den :-D
SvaraRaderaDet lät riktigt gott. Tack för receptet Kram.
SvaraRaderaVarm äppel(kladd)kaka med vaniljglass... Mums :)
SvaraRaderaKram
Men wooow så gott! Tack för den. Kraaaam Pia
SvaraRaderaMums!Den ser ut som mazarinbotten, ljuvlig!!!
SvaraRaderaKram Jenny
Ser jättefin ut. Smakade säkert gott. =)Kram Carina
SvaraRaderaMen gud så gott kram
SvaraRadera