2018-09-16

Ett hjärta som växer

Tidigt i våras höll dom på med att göra ordning vår pool på området. Utanför poolen finns en plantering med diverse växter i. Gubbarna som fixade poolen var inte så noga med var dom klev eller ställde ner sina saker. Så dom förstörde en del kaktusar i planteringen. 
Så jag 😳 (inte gubben denna gång) tog det som fanns kvar av en kaktus och den var formad som ett hjärta. Gubben planterade det och nu idag har den vuxit till sig så mycket så den behöver nog snart planteras om igen.


Pilen pekar på hjärtat som jag tog. Ni ser att den skjuter nya skott hela tiden. 

12 kommentarer:

 1. Inte illa att växa så mycket på den "korta" tiden :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så fin. En riktig musse pigg-kaktus.

  SvaraRadera
 3. Så fin och vilken tur att du tog vara på den!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Oj! Ni har verkligen gröna fingrar - båda två! Som den har växt... Kul! :-)

  SvaraRadera
 5. Så roligt att du lyckades rädda den. Och så fin den har blivit!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Tänk vad ni kan,inte bara "gubben" utan Du också. HJÄRTAT blev ju toppen. Den andra gruppen ser ju ut som små Nallar med öron. Skall göra mon blogg nu, när jag är lite nere i varv.
  Om Du förstår vad jag menar.

  SvaraRadera
 7. Å så fin. Kul att du kunde rädda den. Kram.

  SvaraRadera
 8. Ett tips till alla som gillar växter...Vatten är ju grundpelare 1. sedan kommer pelare 2.vilket är gödning, alltså vatten är ju aldrig fel men inte ens växter överlever utan mat !!! (gödning alltså) ett riktigt bra alternativ är i den djungel som finns av gödsel...ta blå korn (granos azules) det funkar i lagom dos(lite varje gång under sommarperioden/tillväxt)funkar även till orkideér men BARA några korn var tredje vattning under tillväxt...sedan måste man ju prata lite med dom och plocka vissna blad/beskära lite då o då...för att det ska grena ut sig...Inte kaktusar dom sköter sig själva, bara man inte ger dom FÖR mycket vatten

  SvaraRadera
 9. Wow så kul! Vilken växtkraft och vilken jättefin kaktus. Ser ut som flera Mussepigg nu🤗

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Tusen tack för alla dina kommentarer hos mig. Jag blir så glad! Men oj vilken perfekt kaktus. Och ja, den ser faktiskt lite ut som Walt Disney också...Musse Pigg i piggig form. Kramen och ha en fin dag! Anneli

  SvaraRadera
 11. Tihi, nu när jag googlade bilder på fikonkaktusar kom du upp :-D

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.