2019-09-18

En rundtur med pärlan


Ja, det fick det bli igår för att vi skulle hinna allt som vi tänkt. Ställena vi skulle besöka låg på lite utspridda platser och då är det bättre att ta bilen.

Vi började med att åka till vårdcentralen för att gubben skulle skriva in sig och få sitt riktiga sjukvårdskort att ha i plånboken. Det man får när man blivit resident är bara ett tillfälligt innan man skrivit in sig på sin vårdcentral. 

Förra gången vi skulle göra detta var det kö en bra bit utanför dörren på huset. Men igår såg det rätt så normalt ut, som på en svensk vårdcentral ungefär. Fullt med folk som väntade och så en kö till disken där man uppger sitt ärende.

Först tanken var att det här kommer ta låååååång tid. Men fast de bara var två bakom disken så betade de av kön sakta men säkert väldigt snabbt.

Efter detta åkte vi vidare till en tandläkare och ville ha lite information om dem. Vi har kollat runt på lite olika tandläkare nu och tror vi bestämt oss vilken vi ska beställa tid hos.

Sedan en snabbsväng upp till Villa Martin för att lämna en sak och så tillbaka ner till La Zenia för att handla kol och briketter på Alcampo. 

Hade gjort liten röj i frysen innan vi åkte iväg och hittat ett paket musslor och lite räkor som jag tagit fram så det skulle vara tinat när vi var tillbaka igen. Så middagen blev en mixtallrik från frys och kyl. 


Gubben har plockat av all chili som var mogen på våra plantor.

 Gick ovanligt snabbt att komma fram till disken.

En mixtallrik från kyl och frys blev vår middag igår.

6 kommentarer:

 1. Den mixtallriken såg riktigt lyxig ut! Fantastiskt att bara kunna slänga ihop så av saker man redan har hemma! =)
  Så mycket chili!!!! Min dotter har odlat chili på balkongen hemma i Sthlm, hon fick ett 40 tal på en planta, så hon är så glad. Har skött dem som sina bebisar under sommaren haha... hon hade de med ner till Smögen t o m ;) =) Nu har hon skördat dem och de skulle visst vara milda trodde de... men icke... tydligen superstarka...
  Kram och ha en fin onsdag!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Skönt när köer inte tar så lång tid. Himmel va mycke chili, härligt med hemmaodlade. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Så skönt att ärendet gick så smidigt!
  Och den där tallriken såg ju riktigt lyxig ut :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Skönt att era ärenden gick så pass snabbt. Mixedtallriken såg verkligen delikat ut :D

  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken god middag. Lite hemmalyx blev det ju. Vad skönt att det ordnar sig med både läkare och tandläkare.
  Fast nu hoppas jag förstådd att ni inte behöver någon vård på evigheters evigheter. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 6. Oj! Jag blev lite orolig där och trodde att han skulle skriva in sig på sjukan av mer allvarliga orsaker.
  Som den person med tandläkarskräck som jag är, så kan jag ändå rekommendera Tandläkeriet. Mycket snälla och bra. Men det ligger kanske lite för avsides för er del, jag har ju bara typ 5 minuters gångavstånd dit. Inte för att jag är där så ofta - som tur är!

  Ha det gott! :-)

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.