Kvällen spenderade vi på altanen igår istället för på taket. Sedan blev det serietittande en stund och efter det krypa ner i en renbäddad säng.
Tänkte ge er ett tips på ris som blir över efter en middag. Kasta det inte utan in med i kylskåpet så länge. Så kan du göra goda risbollar av det till en annan middag istället.
Jag hade paprika, 1 ägg, kryddor och riven parmesanost i mina. Jag blandade ihop allt till en formbar smet. Rullade bollar som jag först rullade i rismjöl (går bra med vilket mjöl som helst). Sedan doppade dem i ett upp vispat ägg, och slutligen i ströbröd. Ja, jag gjorde en panering på mina bollar 😀.
Nu skulle man kunnat friterat dem i olja (går snabbare) men jag stekte mina i pannan istället i lite olja. Jag serverade risbollarna till uppstekt kyckling och en vitlökssås till + sallad.
Vilket bra restmatstips. Ska jag nog testa någon gång. Just nu äter jag ytterst lite ris. Ha en skön onsdag! Kraaam Pia
SvaraRaderaBra tips. Äter ju ris eller andra kolhydrats tillbehör bara en gång i veckan. Men då kan jag prova ditt recept.
SvaraRaderaHade tänkt prova dina ugnsröstade kikärter också. Ha det bra nu. Kram Carina
Mums! Uppskattar verkligen dina tips på hur man tar hand om rester! Du är himla bra på det du! =)
SvaraRaderaKram/maria
Alltid bra att bli påmind på "ta-vara-på-mat".
SvaraRaderaKram
Dom där risbollarna såg verkligen supergoda ut! :-)
SvaraRaderaHa en fortsatt fin dag!
Tack för tipset. Vilket bra sätt att ta tillvara överblivet ris på.
SvaraRaderaKram
Låter smaskens. Kram.
SvaraRaderaDu är verkligen helt fantastisk på att trolla fram alla möjlig rätter av det du har i kylskåpet!!! Kram //Tina
SvaraRaderaOhh detta låter sååå gott! Tack för tipset snälla du...
SvaraRaderaHösten rullar på, soligt idag så bäst att vara ute och få lite energi :)
Kram från Titti
Skönt när man hittar en tandläkare som är bra och man känner förtroende för. Kram Eva
SvaraRadera