2019-09-02

Höstmånaden har börjat


Vi åkte ut till mamma igår igen för att hälsa på. Vi hade funderingar på om vi skulle flytta på hennes tv in till sovrummet. Men när vi kom satt hon i vardagsrummet i rullstolen och såg på tv:n.

Men hon är inte glad över sin situation som hon är i nu och kommer att vara fortsättningsvis. Inte rörlig längre, minnet tryter och hon måste ha hjälp hela tiden med allting. 

Men vi gjorde det bästa utav dagen och vi var nöjda allihopa när vi åkte hem till stan igen. Vi fikade ihop och jag gjorde makaroner och stekt falukorv som vi åt till middag. För annars är det bara mat från hemtjänsten som gäller nu.

Vi gjorde lite olika sysslor alla tre  (gubben, brorsan och jag) hos mamma med. Jag dammsög och vattnade blomorna, brorsan åkte till affären och gubben forskade i en beställning som mamma skulle ha gjort till ett klädföretag i fredags eftermiddag. Hon hade fått en bekräftelse på sin mail.

Hon själv säger att hon inte har gjort någon beställning. Och beställningen ska vara gjord från hennes mobil sa kundservice när gubben pratade med dem. Hon har inte använt sin mobil på jättelänge eftersom hon inte ser siffrorna längre på den. Så detta var/är mycket märkligt.

Vi frågade hemtjänsten när de kom om de får hjälpa brukaren med sådana saker som att beställa grejer om nu brukaren skulle vilja ha hjälp med det. Men de sa bestämt nej, det får de inte göra.

Man blir ledsen i hjärtat att se sin mamma så här. Hon sa själv att det är inte roligt längre när huvudet är precis tomt och man inte kommer ihåg någonting. Och i nästa sekund vara precis klar i knoppen en stund.


Nu är hösten här. 

6 kommentarer:

 1. Ingen rolig situation alls :(
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen sorgligt att se föräldrarnas hälsa försämras utan att kunna göra något åt det.
  Annat än att hålla koll så dom får den hjälp dom behöver. Har tyvärr inga positiva erfarenheter av hemtjänsten.
  Inte här hos oss i alla fall. Dom tog en rejäl del av den lilla pension mamma fick i betalning för tjänster som blev väldigt dåligt utförda. Och när det gällde maten så fixade dom mat och gick direkt sen. Kollade aldrig att mamma åt.
  Hoppas hemtjänsten hos din mamma är bättre. Men familjen får hålla koll för säkerhets skull.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 3. sommaren är inte slut än, fikar med min 87-åriga mor varje vecka, min snart 90-åriga far somnade in förra veckan, alzheimer hade han.

  SvaraRadera
 4. Oj vad jobbigt... Men skönt ändå att ni fick en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Åh mitt hjärta värker för fina Hajan. Tänker mycket på henne!

  SvaraRadera
 6. Åh så jobbigt för er alla... skönt att ni kan vara där tillsammans och stötta.
  Jag bävar för den dag då mina föräldrar inte klarar sig själva... det kan gå fort ...
  Kram och ta hand om varandra!
  /Maria

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.