2019-09-21

Vad var det för tid och vad var det?När gubben fixade sitt sjukvårdskort nyligen så ville han boka en tid för sina solkeratoser som han har uppe på skallen. Han har blivit behandlad hemma i Sverige och även här på Quiron-sjukhuset tidigare. Behandlingen han har fått har varit frysbehandling och då har de gått bort.

Så igår hade han en läkartid borta på vår vårdcentral. Inte en svensk normal tid utan en spansk normal tid kl.19.37 på fredagskvällen. 

Fredagen blev lite lång och utdragen på grund av denna tid tyckte jag. Vad gör man? inte grillar i alla fall, så jag svepte ihop en restomelett på det som var över från torsdagen.

Efter 16.00 tiden tog vi och åkte en sväng med pärlan för då var både jag och gubben lite elediga (östgötsk uttryck för irriterad) på att gå hemma och dra mycket längre.

Vi tog en sväng ner till Lo Pagan (kurorten där man kan bada lerbad). Vi stannade och tog en fika utmed havet. Vädret var mulet men varmt. 

Sedan åkte vi tillbaka hemåt igen och till Dehesa de Campoamor där vårdcentralen ligger. Stannade en stund vid strandpromenaden för att slå död på ytterligare lite tid innan vi gick in och satte oss.

Nästan på pricken utsatt tid blev gubben uppropad och fick komma in till läkaren som var en kvinnlig sådan. Gubben förklarade sitt ärende och fick till svar, -Vad vill du jag ska göra. Vi kollade på varandra och tänkte båda två, har hon en skruv lös någonstans. Gubben svarade att han skulle vilja få behandling för sin solkeratoser som han fått nu. Vi gör inga kosmestiska ingrepp här eller på Torreviejasjukhuset svarade hon då. Jag har fått frysbehandling både i Sverige och här i Spanien på Querion, svarade gubben tillbaka då. Man ska behandla detta för att förebygga cancer som det kan bli utav det, sa han med. Till saken hör också att läkaren har ännu inte rest sig från sin stol och tittat på gubbens märken i huvudet. Hon sitter där hon sitter och säger sedan gå till Queiron då, eller skaffa fram pappren från det besöket så jag kan se. Sedan kom det en blick från henne att gubbens tid var slut nu.

Vi satte oss i bilen och tänkte att vi slösat bort en hel fredag på att vänta på en tjurig, vresig och ej vänlig läkare som sket i sin patient fullkomligt. Ett dåligt första intryck av vår vårdcentral.

När vi kom hem gjorde jag i ordning en ostbricka till oss och sedan såg vi på Skavlan och serien Heder innan vi hoppade i säng.

Lappen på läkartiden.

 En fika vid stranden nere i Lo Pagan.

 Inga badgäster i syne.

 Campoamor.

 Trapp ner till havet.

En ostbricka till tv:n


8 kommentarer:

 1. Usch vad tråkigt när man får ett sådant bemötande :(
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket nonchalant bemötande och en fredag som bara gick åt till att vänta. Suck säger jag bara.

  Kram och ha en bättre lördag!

  SvaraRadera
 3. Men vilket märkligt bemötande :(
  Kram

  SvaraRadera
 4. Men Gud vilken otrevlig läkare. Vad arg jag skulle blivit. Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Sury. Vilket otrevligt bemötande. Kram

  SvaraRadera
 6. Men fy vilket sätt! Kosmetiskt? Vad har den doktorn för utbildning egentligen... Har aldrig varit med om dåligt bemötande i sjukvården här, varken inom den allmänna eller privata. Har väl haft tur...

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 7. Usch va tråkigt det är att bli behandlad på det sättet av en läkare. Kram

  SvaraRadera
 8. Fy farao vilket bemötande. Man blir lit chockad. Ostbrickan ser supergod ut. Kraaam Pia

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.