2019-09-05

Onsdagen försvann den med


Var ute hos mamma och hälsade på. Hon satt uppe i rullstolen och såg på tv när vi kom. Vi fikade ihop och pratade om allt. Hennes bästa vän som bor rakt över gården kom förbi och pratade lite med mamma med. Hon undrade om mammas blusar hade kommit som hon hjälpt henne med att beställa. 

Så då fick vi klarhet i det som vi undrade över och gubben forskade i när vi var där i söndags. Igår sa mamma att nu kom hon ihåg att hon och väninnan hjälpts åt med detta. Men i söndags var det helt borta i huvudet när vi frågade. Men nu är detta löst och vi behöver inte fundera längre på hur detta hade gått till.

Senare ringde det på dörren igen hos mamma och vi trodde att det var hemtjänsten som kom. Men ingen öppnade dörren så jag gick och öppnade. Utanför stod matleveransen och skulle lämna maten. Där hade det blivit en miss (igen) mellan de och hemtjänsten. Jag förklarade att mamma tar sig ingenstans utan hjälp. Så hädanefter ska de lämna maten till hemtjänsten.

Vi väntade hos mamma till hemtjänstpersonalen kom och tog upp lite mer synpunkter som vi ville få sagt. Vi åkte där ifrån när vi visste att allt blev fixat och klart. Skällde inte på personalen utan framförde bara det som inte gjorts. Man tycker det är så himla tråkigt att behöva påpeka en massa självklara saker. Vet att de är underbemannade och går på knäna för att hinna med. Men hur blir våra äldre behandlade egentligen. 

Vi skulle ha uträttat några ärenden efter vi varit hos mamma men vi åkte till Färgargården och gick utmed strömmen istället. Kändes skönt att få andas frisk luft och skingra tankarna lite.

Vi tog oss en fika och delade (pensionärsvarning) på en räkmacka innan vi åkte hem till Vilbergen. Jag fixade till middagen innan brorsan kom hem, så käkade vi alla tre sedan. Therése kom efter jobbet och hämtade Nika också.

På kvällen gjorde jag en varsin bakelse till kvällsfikat för min lilla gubbe fyllde år.

Åbackarna

 Vi satt ute och fikade och åt räkmacka. 

En bakelse till kvällsfikat.

9 kommentarer:

 1. Hoppas ni får ordning på allt med mamma <3 kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas era synpunkter kommer fram till rätt person så det blir bättre för din mamma.
  Ofta räcker det gott och väl att dela på en macka/fika :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Man behöver inte skälla men det är viktigt att man framför sina synpunkter. Tyvärr har jag en erfarenhet av att det blir mycket snack och lite verkstad. Till slut fick vi kontakta ansvarig chef men det blev inga större förändringar...

  Grattis i efterskott till maken din!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Numera finns det ju privat hemtjänst också. Så blir det inte bättre kan man ju undersöka alternativen.
  Grattis till din man. Bakelsen såg smarrig ut. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Så tråkigt när det inte fungerar. Hade samma problem när min mormor blev dålig för många år sen. Mycket ledsamt när det blir så.
  Grattis i efterskott till din man!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag hoppas Hajan snart får plats på ett äldreboende, där finns ju personal dygnet runt, det blir ju på ett annat sätt än när man sitter där i sin lägenhet och väntar på hemtjänsten.

  SvaraRadera
 7. Hoppas det blir bättre med servicen kring din mamma. Förstår att det känns ledsamt och tär på en... skönt att ni kunde ta en promenad tillsammans i fin miljö och skingra tankarna lite!
  Ja du... man kan undra hur det kommer se ut när man själv kommer vara gammal och kommer behöva hjälp??? :(

  Kram/Maria

  SvaraRadera
 8. Hallå där..
  Men FY så tråkigt med din mamma...
  Min mamma har ju alzheimer och skulle inte klara sig alls om hon inte hade pappa...hu jag vill inte ens tänka på hur det skulle vara att ha henne på ett underbemannat boende... det är ju inte klokt!
  Hur underbamannat det än är ska man inte behöva påpeka sånna saker som mat osv...

  Mysigt i alla fall att ni får en massa massa tid med barn och barnbarn..
  Kraaaaam Katarina

  SvaraRadera
 9. Skönt att det ordnade sig så ni fick klarhet i det där med blusarna. Bra också att ni var där och kunde säga till om matleveransen och även prata med hemtjänsten. Synd att dom ska vara så underbemannade så deras arbete ofta säkert uppfattas som slarvigt fast dom gör så gott dom kan utifrån dom förutsättningar som finns. Det är förutsättningarna det är fel på!!!

  Grattis till lilla gubben såhär lite i efterskott :-)

  PS: Vi har nog varit pensionärer länge, för vi delar ofta på saker och ting... ;-)

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.