2020-02-01

Oväntat är skoj


Fredagen började med en långfrukost och några maskiner tvätt som gick samtidigt. När frukosten var bortplockad hängdes tvätten och dammtrasan åkte fram. Svepte runt med den och bytte rent i sängarna när jag for runt med dammtrasan i sovrummet.

 Nu var nog klockan närmare 11.00 så jag tog en liten paus och slog en pling till mamma. Som vanligt var allt bra med henne som det är numera sedan hon flyttat. Förutom alla krämpor som man kan få när man närmar sig 90 strecket som hon brukar säga. Men det värmer i hjärtat att höra att hon är så nöjd med tillvaron nu. Kom på när jag stod ute på altanen och pratade med mamma att jag fortfarande hade min pyjamas på mig. Men varför byta kläder då när jag nästan var klar med städningen, nej det tänkte jag inte göra. Och grannarna bryr jag mig inte om vad de tycker heller. 

Så efter samtalet fortsatte städningen i pyjamasstassen och nästa moment var en sväng om med snabeldraken. När jag var färdig med städningen var gubben klar i duschen, så jag hoppade ur pyjamasen och hoppade in i duschen jag med.

När vi var helt klara med allt som vi jag ville få gjort, tyckte gubben att vi skulle gå ner och sätta oss på Sunny Corner och ta en varsin fredagsöl. Jag tyckte det var en utmärkt idé så vi gick dit.

När vi satt där och lapade sol och drack öl kom Annica och Christer förbi. De var på hemväg från sin långpromenad de varit ute på. De slog sig ner en stund innan vi skulle gå hem igen. Vi skulle grilla hade vi bestämt så gubben frågade om de ville komma över på en grillkväll.

Klockan 17.00 stod de på trappen hemma hos oss med en köttbit och en flaska vin i handen. Nästan samtidigt som el-gubben helt plötsligt dök upp för ett jobb som han påbörjade den 24 januari och inte hade alla grejer med sig då. Han skulle komma om 2-3 dagar igen och göra klart sa han då. Men han kom vid 17.00 tiden igår istället. Och det berodde nog på att gubben skrev ett mail på morgonen igår och undrat vart han hade tagit vägen. Hade han inte gjort det så kanske han fortfarande hade uteblivit.

När elektrikern försvann satt vi igång med grillningen och hade en trevlig kväll. Vi kunde sitta ute på takterrassen bra länge innan vi gick ner och satte oss på altanen istället.


Gjorde nästan som Tinas recept som ni hittar här.

Kaffe och bananglass smaksatt med kakao och jordnötssmör.

7 kommentarer:

 1. Rolig spontanträff med efterföljande middag :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig fredag. Nytta med nöje helt enkelt :D

  Kram

  SvaraRadera
 3. Skönt när det blir så där spontant och trevligt. God mat och goda vänner.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Hälsa Mamma Hajan så varmt.

  SvaraRadera
 5. Jag älskar att skrota runt i pyjamas! Kram.

  SvaraRadera
 6. Mysigt när det blir så där lite spontant. Jag städar nästan alltid i nattlinne på lördagar. Sedan dusch och tvätt. Ha en härlig lördagskväll. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 7. Skönt att läsa att mor din mår bra - saknar hennes blogg och roliga inlägg!! Låter som en mysig fredag och såna där dagar är för goa :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.