2020-02-18

Hann massor


Började morgonen frukost och några koppar kaffe innan vi stack iväg till posten för att posta ett paket som skulle till Sverige. Amelia vårt näst minsta barnbarn fyller nämligen 2 år snart. Jag hade slagit in och pyntat paketet med Bing och hans kompisar (Amelias favorit program på tv). Men när vi kom till posten så sa postkillen att paketet var tvunget att åka ner i en postenpåse om det skulle skickas iväg. Den påsen var inte gratis och så kostade frakten lite också såklart. Så man kan säga att det är inte helt gratis att skicka paket 😵. Det som var bra med posten igår var att det knappt var något folk där. Allt gick görsnabbt där.

Efter posten åkte vi till juristen inne i Torrevieja och hämtade gubbens gamla körkort, pass och residensiakort som de behövt när de skulle hjälpa honom med att få det nya körkortet. Det nya kortet kommer på posten om ett par veckor. Så han fick en lapp 🤔 som han ska ha i bilen med sitt gamla körkort som inte gått ut ännu, tills det nya kommer på posten. Vad lappen ska vara till för fattade vi inte.

Nu var 2 saker check på listan så då var det bara att ta tag i nr.3 och det var jag som skulle till en hobbybutik i Torrevieja och köpa textilpennor i härliga färger. De var mycket hjälpsamma i affären och ärendet gick snabbt🤗 .

Sedan var det vårdcentralen för gubben ville byta till en annan husläkare än den han fått tidigare. Sedan behövde han en tid för att prata om de mediciner som han äter med. Ingen kö här heller,  så hux flux var det hans tur. Sedan swish, swosh så var detta ärende klart med. Fick en tid på onsdag 12.06 (vilken tid🤭) för att träffa den nya läkaren.

Nu var klockan bara 12.00 och vi hade hunnit beta av massor på listan. Så iväg till Mercadona och veckohandla på en måndag, vi som annars brukar göra det i slutet av veckan. Men det gick utmärkt även på en måndag. Sedan hem och in med varorna där de skulle vara.

När vi kom hem blev jag inringd på lite jobb. Det var två kunder som kommit ner till Spanien och längtade efter sitt gods. Såklart man ställer upp och kör ut det då. Så en liten sväng till Villa Martin och en sväng till La Mata.

Hemma igen fixade jag middagen och gjorde ett glutenfritt bröd på röda linser som vi kan ha till frukosten. Då ringde mobilen på WhatsApp och vårt barnbarn Ellen ville prata en liten stund. Vi fick även ett sms från vårt näst största barnbarn som fyller 11 år i April. Han undrade om vi kunde titta efter ett par gympaskor till honom här nere som han önskade sig.


Så här fick man inte skicka paket.


 Bara 3 st. före oss.

 Så en sväng till juristen.

 Äntligen hittat en hobbyaffär fast inte som Panduro 😟.

 Knappt något folk alls på vårdcentralen.

Veckohandling.

Glutenfritt linsbröd.

4 kommentarer:

 1. Vad skönt att du fick så mycket uträttat så snabbt.
  Verkar ha varit en dag då allt bara flöt på. Härligt med såna dagar.
  Vad glad barnbarnet kommer att bli för paketet. =)
  Det är så underbart att kunna göra barnen glada.
  Ha det bra.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Snacka om effektiv dag :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Skönt när man får allt avklarat smidigt och snabbt!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken bra och effektiv dag! Kan tänka mig att paketet var för fin för posten men jag hoppas du slapp ta av pappret.

  Kram och ha en fin tisdag!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.