2020-02-12

Inte lätt att hitta lika


Började dagen igår innan frukost med en liten löprunda. Nu är det ljust redan innan 08.00 och det är skönt tycker jag. Så man kommer iväg med en gång man vaknar.

Frukosten tog vi på altanen när jag kom tillbaka och när frukosten var klar så var tvättmaskinen det med. Så det var bara att gå upp och hänga den på terrassen i solskenet.

Vi duschade oss och gjorde oss klara för att uträtta lite saker innan eftermiddagen då vi skulle på en liten jobbtur till Villa Martin.

Vi skulle ha nya vindsnurror upp till takterrassen för de gamla hade gjort sitt. Plasten håller bara en säsong verkar det som. Vi märkte ju förra året hur fåglarna började äta på våra fikon och på hibiskusknopparna. Men när snurrorna kom upp var de puts väck.

Det var inte lätt att hitta dessa snurror i år (kanske lite tidigt) men till slut i chinobutik nr.5 kanske så hade de några lite större än de vi haft tidigare.

Sedan blev det en sväng bort till Al Campo för att köpa kol, grillbriketter och tändklossar. Köpte en halloumiost där också för jag hade sett ett recept på morotsbiffar som jag ville prova. Varken gubben eller jag är så där wowförtjusta i halloumi som många är.Skönt att starta morgonen med en runda.


Kol, briketter och vindsnurror.

250 gram morötter, 200 gram halloumiost, 3/4 dl. ströbröd, chiliflakes, salt, peppar och två ägg. Grovriv morötter och halloumiosten och blanda allt i en skål. Forma biffar med inoljade händer och lägg på ett bakplåtspapper. in i ugnen på 250 grader i ca.20-25 minuter.

Vi hade morotsbiffarna till den stekta fisken med tzatziki till.

5 kommentarer:

 1. Ja tyvärr tar solen en hel del på plasten, men bra att du hittade nya.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men vilka fina morotsbiffar. Det receptet måste provas.
  Vilken härlig försommar ni har hos er nu. Ser så skönt ut.
  Nu ska jag sätta på mig täckjacka, vantar och halsduk och ta min promenad. =)
  Ha en fortsatt härlig dag och njut av solen.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Tur att det finns en hel del chinobutiker att välja mellan :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh! Stort TACK för tipset! Ja, inte det med morgonjoggingen, den tror jag jag skippar ;-). Men snurrorna. Det ska vi absolut testa! Har duvor och gråsparvar som bajsar ned ordentlig på terrassen, har försökt lite olika trick, men en snurra (eller flera) kanske kan göra att dom hittar sina toaletter nån annanstans :-)

  SvaraRadera
 5. Halloumi har en tendens till att gnissla när man äter den och det har jag svårt för. I mat däremot så passar den bra.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.